Астрономите го следят от четвърт век - космическият фонов шум,

...
Астрономите го следят от четвърт век - космическият фонов шум,
Коментари Харесай

Учените чуха уникален шум от космоса

Астрономите го наблюдават от четвърт век - галактическият фонов звук, предаван от вихъра на големи черни дупки, е разпознат с помощта на нова техника за разкриване на гравитационни талази, което отваря " нов прозорец към Вселената ", оповестяват международните информационни организации.

Резултатите, оповестени през днешния ден, са плод на огромно съдействие на 190 учени и най-големите радиотелескопи в света. Те са съумели да уловят тази осцилация на Вселената с " часовникарска акуратност ", означават с вдъхновение създателите на проучването, оповестено по едно и също време в няколко научни списания.

Предсказани от Айнщайн през 1916 година и открити 100 години по-късно, гравитационните талази съставляват дребни изкривявания на пространство-времето, сходни на вълнообразното придвижване по повърхността на езеро. Тези вибрации, които се популяризират със скоростта на светлината, се предизвикват от бурни галактически събития, като да вземем за пример конфликта на две черни дупки, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР