Астрономическата пролет все още е доста далеч, но футболната такава

...
Астрономическата пролет все още е доста далеч, но футболната такава
Коментари Харесай

6 март наближава, а Левски става все по-силен...

Астрономическата пролет към момента е много надалеч, само че футболната такава в Левски към този момент настъпи. " Сините " стартираха повече от оптимистично втората част на полусезона. Симбиозата почитатели - тим даде ударен резултат и " Георги Аспарухов " видя една хубава победа над Локомотив (Пд) с 2:1.

Може би просто три точки, ще кажат някои...
 Гочето: Стъпка по стъпка Левски върви нагоре
Гочето: Стъпка по стъпка Левски върви нагоре

Похвали Станимир Стоилов

Истината е, че съботният успех дава насочна точка за нещо доста повече. Левски към този момент е различен тим, като това го признават и най-големите критици на столичния гранд. Но следва да се направи и идната крачка..
 Снимка 564646
Източник:

Време е вековниците да насочат нужното обръщение, с което да се легитимират още веднъж измежду огромните хищници в efbet Лига. А каква по-хубава сцена за доказване от тази на Вечното дерби. Левскарите нямат турнирен триумф над ЦСКА от 24.02.2019.

Три години...

Или друго казано - осем следващи срещи, които паралелно с финансова рецесия и много чудноват набор от футболисти, носеха само отчаяние.

Макар и да няма огромно значение за купа или класиране, победа над " алените " на 6 март ще покаже, че Левски към този момент не е този ранен колос. Ще затвърди качеството на работа на Станимир Стоилов и леко ще открехне вратата за един по-интересен идващ шампионат, където борбата за златото да не бъде единствено сред два тима.
 Добра вест за Левски
Добра вест за Левски

Няма контузени

Готов ли е обаче Левски за победа над ЦСКА?

Подобен въпрос ненапълно би трябвало да наскърбява " синя " България, само че се стигна до времена, през които от 2016 до момента статистиката против ЦСКА е следната: 18 мача в елита - 3 победи, 7 равенства, 8 загуби, при голова разлика 17:28.
 Снимка 564649
Източник:

Поради този факт, победа за Левски в дербито по-скоро се регистрира като събитие, в сравнение с причинност. Завръщането на Станимир Стоилов обаче може да промени тази отрицателна наклонност. За първи път от много време, Левски наподобява тимът в по-добра моментна форма. И това няма да се промени кой знае какъв брой до оставащата повече от седмица.
 Емил Спасов: Върнах се към времената с цялостни трибуни
Емил Спасов: Върнах се към времената с цялостни трибуни

" Можем да вземем 9 точки от идващите 3 мача "

В момента " сините " са тим, който практикува прелестен за окото футбол. Няма нищо общо с тези 11, които изгубиха последната борба с " армейците " на 26 март след поврат (1:2).

Най-сетне в играта на отбора има скорост. Бързина в дейностите, неподлежащи на хаоса, а напълно на строгата тактическа дисциплинираност. Топката се смъкна по земята, а късите пасове в центъра на терена създават както успокоение, по този начин и нужния надзор върху ритъма на срещата.
 Снимка 564343
Източник:

Изключителна находка в тази тенденция се оказа Филип Кръстев. За няколко негови мача се видя какъв брой " самун " има в това момче. Проблемите в чужбина към този момент са зад тила му и като че ли в Левски ще разкрие своя цялостен капацитет. Той ще бъде т.нар " скоростомер " в акциите на тима. Когато би трябвало ще притъпява събитията на терена, в различен ще ги изостря. Един от дребното български футболисти към този миг, които имат отличен демараж и могат да преминат през няколко противника за негативно време. Не се тормози да се нагърби с отговорността да бъде №10 след раздялата с Боби Цонев.
 Бивша звезда на Левски направи неочакван трансфер в Берое!
Бивша звезда на Левски направи неочакван трансфер в Берое!

Давиде Мариани до часове публично да подпише с клуба

Както загатнахме и по време на зимната подготовка, Левски към този момент е тим, който пресира. Натискът в половината на съперника стартира още от Билал Бари. Мароканецът не стопира да прави това до последния вероятен миг на мача, което внася по този начин нужното постоянно напрежение. Линията на отбраната също е изнесена много напред, което спомага и за бърз надзор над събитията в центъра на терена.

Левскарите усилиха и своето КПД по фланга. Тандемът Цунами-Уелтън се нуждае от още малко време, с цел да се аклиматизира към футболната конюнктура у нас. Дори и от видяното до момента се вижда какъв брой качествени са бразилците. От втория даже чакам да бъде най-силният състезател на клуба напролет.
 Снимка 564648
Източник:

На " Герена " откриха и своя нов водач. Освен потвърденият подобен в лицето на Ники Михайлов, все по-отчетливо се чува думата на Хосе Кордоба. Панамецът е същинска сензация, доказвайки по какъв начин от сякаш неизвестен легионер в Етър, внезапно може да се трансформира в един от най-класните в целия шампионат. На Хосе му харесва да играе в Левски и се вижда, че прави всичко със сърце и душа за клуба. Неговата експанзия е от извънредно значение за цялостната визия на селекцията. Предстои и огромното предизвикателство за него - персоналната борба с голмайстора на ЦСКА - Жорди Кайседо, който мъчно бива спрян от бранителите в efbet Лига.

Другата добра вест е завръщането в игра на Георги Миланов, който към този момент не помни за травмата си и скоро още веднъж ще бъде на най-високо равнище за " сините ".
 Снимка 564647
Източник:

Стоилов е наясно, само че дано си кажем, че Левски към момента има много работа за извършване. Отборът е нерешителен в отбрана. А допускането на груби самостоятелни неточности се оказва и съдбовно в някои случаи. Някои от младоците прегарят в устрема си да се потвърдят. Пример за това е Асен Митков, който беше много обезпокоен против Локо (Пд). Халфът е измежду любимците на Мъри и несъмнено ще бъде налаган през остатъка от сезона. За виновните мачове обаче надалеч по-надежден вид наподобява Радослав Цонев, който направи положително включване и изпъкна с няколко положителни хрумки за извеждащи подавания.
 Боримиров: Феновете ще бъдат нашият 12-ти състезател и втори спонсор
Боримиров: Феновете ще бъдат нашият 12-ти състезател и втори спонсор

" Ако от ФК ЦСКА 1948 претендират, че са достоверното ЦСКА, дано играем на националния стадион "

Нападението на Левски също би трябвало да усили успеваемостта си пред гола, а мощният край на есента за Билал Бари към момента не го е отървал от недоверието към неговите реализаторски умения.

6 март наближава, а с него и напрежението. " Сините " са длъжни да зарадват своите почитатели с победа над ЦСКА. И този път доводите за това са подплатени с повече действителни обстоятелства, в сравнение с просто положителни пожелания. Стигне ли Стоилов до триумф на националния стадион, Левски ще получи нужния подтик за провеждането на една запаметяваща се футболна пролет.
 Снимка 564645
Източник:

Кампания, която всички в клуба, скрито или не, се надяват да приключи с успех за Купата на България.
 Лъчезар Петров: Трудно е да се каже какъв брой тъкмо са отговорностите на Левски
Лъчезар Петров: Трудно е да се каже какъв брой тъкмо са отговорностите на Левски

" В момента изискуем по една заплата "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР