Астрономическата есен вече настъпи и времето не пропусна да ни

...
Астрономическата есен вече настъпи и времето не пропусна да ни
Коментари Харесай

Когато есента е добра идея

Астрономическата есен към този момент настъпи и времето не пропусна да ни подсети за този факт. Вероятно мисълта, че занапред следва по-студената част от тази и идната година, а лято 2019 е много надалеч ни депресира. И в това няма нищо необичайно.

Но всеки сезон си има своя сексапил и не ни остава нищо друго, с изключение на да открием позитивните черти на есента и да й се радваме оптимално преди настъпването на зимата.

Цветовете

Нюансите на есента са неповторими. Ако напролет се радваме на всички цъфнали цветя и дръвчета, то в този момент листата и цветният килим, който образуват на всички места, основават една приказка към нас.

Може и да не я намерим по улиците на огромния град, само че ни чака във всеки парк, гора и планина. А на този декор стават и страхотни фотоси.

Пътуванията

Цените за септември, октомври и ноември са по ниски, в сравнение с тези през лятото или по коледните празници. Ако сме от по-предвидливите, евентуално сме си запазили самолетни билети точно за този интервал от по-рано.

Ако ли не, все може да ни изпадне някоя преференциална оферта в последния миг, с цел да посетим мечтана дестинация. Като бонус получаваме и по-малко тълпи от туристи.

Времето

Нито прекомерно топло, нито неприятно студено. Освен в случай че няма известни климатични катаклизми, изискванията са повече от подобаващи за дълги разходки. С връхна дреха в ръка, несъмнено.

Модата

И като заговорихме за облекла, сигурно доста от нас нямат самообладание да извадят от дрешника си някои от обичаните, които даже сме не запомнили, че са там. Време е и за нови попълнения, които към този момент ни чакат по магазините.

Дълги рокли и поли, екстравагантни панталони, кожени якета и сака, шапки и шалове - време е да се развихрим и да създадем есента си още по-цветна.

Любовта

Колкото и необичайно да ни звучи, доста съществени връзки стартират точно през този сезон. Мина им времето на летните свалки и идва това на гушкането на топло у дома. А за задачата ни би трябвало половинка, нали?!

Телевизията

Разбира се, че не е добра концепция да пропиляваме дните и вечерите си у дома, до момента в който времето още разрешава завършения на открито. Но преимуществото на есента пред лятото е, че скуката по малкия екран е сменена с новите сезони на обичаните излъчвания и сериали.

Храната

Разнообразието от пресни сезонни храни през есента е огромно. Ябълки, грозде, сливи, тикви, круши и какво ли още не. Цветно и потребно.

Пазаруването

През есента търговците провеждат редица понижения, отпред с Black Friday. Е, у нас практиката може още да не е по този начин добре развита, както в другите страни, само че лека-полека абсорбиране опит.

А и положителната вест е, че облеклата от есенно-зимните сбирки ще стават все по-евтини, та чак до коледните и новогодишните понижения. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР