Астрономи успяха да разкрият мистерията на "странните сигнали", които бяха

...
Астрономи успяха да разкрият мистерията на "странните сигнали", които бяха
Коментари Харесай

Разкриха мистерията на странните сигнали от Космоса

Астрономи съумяха да разкрият мистерията на "странните сигнали ", които бяха доловени по-рано тази година от близка до Земята звезда и които провокираха нови спекулации за извънземен живот, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Според учените сигналите имат напълно "земен " генезис, защото идват от спътници.

Още преди да стане ясна повода за сигналите, астрономите съвсем изрично отхвърляха опцията извънземни да са техните източници. Те идват от звездата Рос 128, която се намира "едва " на 11 светлинни години от Земята.

За учените мистерия беше по-скоро да открият дали сигналите съставляват необикновена слънчева интензивност или са просто прихваната сателитна връзка.

"Въпреки това мнозина бяха по-заинтересувани от сигналите като евентуално доказателство за приемане на сигнали от извънземна умна цивилизация ", написа в своя блог Абел Мендес, шеф на Лабораторията за проучване на обитаемостта на планети от Университета на Пуерто Рико.

"Най-доброто пояснение е, че сигналите са трансмисии от един или повече геостационарни спътници ", написа още той. Според него сигналите се появяват единствено към звездата Рос 128, защото тя се намира "близо до небесния екватор, където са ситуирани доста геостационарни спътници ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР