Астрономи откриха нов вид черни дупки, които са с маса

...
Астрономи откриха нов вид черни дупки, които са с маса
Коментари Харесай

Учени откриха нов вид „миниатюрни“ черни дупки

Астрономи откриха нов тип черни дупки, които са с маса фрапантно по-малка от това, което се предполагаше за допустимо, съобщи „ Индипендънт “.

Години наред общоприетото разбиране е било, че черните дупки би трябвало да са с размери най-малко пет пъти колкото масата на нашето Слънце. Сега астрономи откриха черна дупка, която е едвам 3,3 пъти колкото тежестта на Слънцето, което я прави най-малката в цялата ни вселена Млечния път.
Авторите на първата фотография на черна дупка завоюваха 3 милиона $ Те получиха премията "Пробив ", стартирана от бизнесмени от Силициевата котловина, с цел да бъдат отличени фундаментални научни достижения
„ Това е намек, че към момента има какво да научим за черните дупки “, споделя водещият проучването проф. по астрономия Тод Томсън.

Черните дупки за солидни галактически обекти с голяма гравитация. Тяхното притегляне е толкоз мощно, че даже светлината не може да избяга, откъдето идва и името им. Черните дупки се образуват при гибелта на звезди, които се смаляват и по-късно експлодират.
Черна дупка погълна неутронна звезда и провокира талази във време-пространството Тези гравитационни талази бяха засечени от уреди на Земята
Астрономите откриват „ дребната “ черна дупка изследвайки слънчевия набор на към 100 хиляди звезди в Млечния път. Откритието е извънредно значимо, защото от масата на черните дупки се съди за техния генезис и еволюция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР