Астрономи от Университета в Аризона, Съединените щати, откриха парче космическа

...
Астрономи от Университета в Аризона, Съединените щати, откриха парче космическа
Коментари Харесай

Земята има нова мини-луна

Астрономи от Университета в Аризона, Съединените щати, откриха парче галактическа канара, което са нарекли „ мини-луна “ или CD3 2020, обикалящо към Земята, заяви Live Science. Малкият метеорит е видян от астрономите в Тусон, Аризона, на 15 февруари.
Минилуната е галактическа канара, която се е оказала в околоземна орбита. Очаква се да обикаля планетата в продължение на няколко месеца до няколко години, преди да падне към повърхността, изгаряйки в атмосферата.
„ Земята има нов краткотрайно хванат обект - допустима мини-луна, наречена 2020 CD3. В нощта на 15 февруари, сътрудника ми от екипа на Catalina Sky Survey Теди Прюйн и аз открихме обект от 20-та големина “, написа в Туитър един от откривателите Каспър Уеирчос.
Астрономите допуснаха, че метеоритът с диаметър сред 1,9 и 3,5 метра е влезнал в орбитата на Земята преди към три години и може да изчезне до април. Такива обекти са известни в астрономическите кръгове като „ Временно хванат обект “.
„ Голяма работа е. От към 1 милион известни метеорити, това е единствено вторият прочут метеорит в орбита към Земята “, добави откривателят.
Съществуването на обекта беше публично оповестено от Центъра за дребни планети на Международния астрономически съюз, който събира данни за наблюдението на метеорити, комети и други евентуални и действителни естествени спътници в Слънчевата система.
Последният галактически обект, открит към орбитата на нашата планета, беше с диаметърът 0,9 метра, наименуван 2006 RH120. Той обикаляше Земята в продължение на 18 месеца през 2006 и 2007 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР