Астрономи обявиха значително откритие в слънчева система на 111 светлинни

...
Астрономи обявиха значително откритие в слънчева система на 111 светлинни
Коментари Харесай

Откриха вода на потенциално обитаема планета

Астрономи оповестиха доста изобретение в слънчева система на 111 светлинни години от нас.

За пръв път беше засечено съществуването на вода в атмосферата на планета, която обикаля в обитаемата зона към своето слънце.

Планетата се споделя К2-18б и дава очаквания, че на нея може да има форми на живот, сходни на тези на Земята, съобщи Дейли Мейл.

"За пръв път откриваме вода на планета, където температурите евентуално са съвместими с съществуването на живот ", сподели професор Джована Тинети от Юнивърсити колидж Лондон (UCL).

Според нея откритието е "сензационно ", като детайлите от него са оповестени в списание "Нейчър Астрономи ". Обитаема зона се назовава региона към една звезда, в който температурите разрешават водата да бъде в течна форма на повърхността на планета.

К2-18б е толкоз надалеч от Земята, че изпращането на сонда е невероятно.

Единственият късмет да разберем повече е да чакаме идващото потомство галактически телескопи, които би трябвало да са налични в до едно десетилетие.

Потенциално, те биха могли да търсят газове в атмосферата на планета, които може да са създадени единствено от живи организми, изяснява доктор Инго Уолдман от UCL.

"Това е един от най-големите въпроси в науката и постоянно сме се чудили, дали сме сами във Вселената.

В рамките на 10 години ще знаем, дали в атмосферата там има химически субстанции, създадени от живи същества ", споделя Уолдман.

Повече информация и видео: Daily Mail
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР