Астрономът-аматьор Генадий Борисов е открил нов междузвезден обект, дошъл от

...
Астрономът-аматьор Генадий Борисов е открил нов междузвезден обект, дошъл от
Коментари Харесай

Мистериозен обект навлезе в Слънчевата система, може да е кораб на извънземни

Астрономът-аматьор Генадий Борисов е разкрил нов междузвезден обект, пристигнал от външността на Слънчевата система, съгласно „ Minor Planet Center “.



Първият междузвезден обект в нашата Слънчева система беше открит от астрономите през 2017 година Oumuamua имаше хиперболично придвижване, което показваше, че е пристигнал отдалеко и в никакъв случай няма да се върне там.

Със сигурност той провокира и доста спекулации за произхода му, една от които може да е, че той принадлежи на извънземни.

Новооткритият обект е вторият междузвезден обект, следват спомагателни изследвания.

Борисов за пръв път забелязал обекта на 30 август благодарение на телескоп, който самичък направил. Последвали по-нататъшни потвърждения, а „ Minor Planet Center “ издаде уведомление за новият обект, наименуван „ C / 2019 Q4 (Борисов) “.

Ако неговото междузвездно естество бъде доказано, то ще получи ново название, започващо с "2I " (I като начална писмен знак на думата Interstellar).

Учените започнаха да изследват формата на орбитата му и изчисленията демонстрират, че тя има хиперболична, а не елиптична форма, която характеризира небесните тела в Слънчевата система.

Хиперболичната форма демонстрира, че този новооткрит обект ще напусне системата ни и в никакъв случай няма да се върне.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР