Астронавтките от НАСА Джесика Миър и Кристина Кук пристъпиха към

...
Астронавтките от НАСА Джесика Миър и Кристина Кук пристъпиха към
Коментари Харесай

Започна скачването на товарния кораб Сигнус с МКС

Астронавтките от НАСА Джесика Миър и Кристина Кук пристъпиха към скачването на Международната галактическа станция МКС с американския товарен транспортен съд " Сигнус ", прeдаде ТАСС.

Миър, която се дублира от Кук, ще би трябвало да прехване галактическия уред благодарение на роботизираната ръка " Канадарм ". " Сигнус " ще бъде свързан към американския модул на МКС " Юнити ".

Изтрелването на товарния транспортен съд беше осъществено в събота благодарение на ракетата-носител " Антарес ". Стартът беше даден от космодрума на остров Уолъпс в Атлантичмеския океан край крайбрежията на щата Вирджиния, предава Българска телеграфна агенция.

" Сигнус " ще достави на екипажа на орбиталния комплекс към 3,7 тона товари - снабдяване, предмети от първа нужда, съоръжение за станцията и принадлежности за научни проучвания. В доставката са включени жилетки против галактическа радиация, които в вероятност ще бъдат употребявани при полети до Луната и Марс. На станцията ще бъде доставена и специфична пробна фурна за подготвяне на храна в изискванията на безтегловност. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР