Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган, които днес

...
Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган, които днес
Коментари Харесай

Астронавти на НАСА включиха електрозахранването на нов модул за скачване на МКС

Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган, които през днешния ден излязоха от Международната галактическа станция /МКС/ в открития космос, включиха кабелите за електрозахранване към новия модул за съединяване към американския отсек "Хармъни ", оповестиха международните организации.

Работата на Хейг и Морган по време на "космическата им разходка " продължи 2 часа и 15 минути. Веднага след включването на кабелите Центърът за ръководство на полетите в град Хюстън извърши проби на стиковъчните куки, осъществяващи контакт на модула за съединяване с преходния шлюз. Астронавтката от НАСА Кристина Кук, която контролираше хода на работата от борда на МКС заяви, че стиковъчните куки работят обикновено.

Новият модул за съединяване International Docking Adapter беше доставен на МКС от товарния транспортен съд "Дракон ". С помощта на отдалечения манипулатор "Канадарм " той беше позициониран на преходната шлюзова камера. Този възел ще даде опция за скачването с американския сегмент на МКС на комерсиалните галактически кораби на "Боинг Си-ес-ти "Старлайнер " и на пилотирания "Дракон " на компанията "Спейс екс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР