Астронавтите на Международната космическа станция може да имат гости през

...
Астронавтите на Международната космическа станция може да имат гости през
Коментари Харесай

SpaceX ще изпрати трима туристи до Международната космическа станция догодина

Астронавтите на Международната галактическа станция може да имат посетители през идната година. SpaceX разгласи, че е сключила договорка с  Axiom Space и възнамеряват да заведат туристи, частни откриватели и други лица до Международната галактическа станция, заяви CNN. 

Полетът ще събере трима души на борда на галактическия транспортен съд Crew Dragon на SpaceX, която е изцяло самостоятелна капсула с размери към 13 фута. От компанията оповестиха, че първата задача може да е още през втората половина на 2021 година.

Crew Dragon ще се свърже с галактическата станция и ще разреши на пасажерите да прекарат най-малко осем дни там, преди да се върнат на Земята.

" Това ще бъде единствено първата от доста задачи до МКС, която ще бъде напълно екипирана и ръководена от Axiom Space ", съобщи изпълнителният шеф на Axiom Майкъл Суфредини, който беше управител на програмата на НАСА на Международната галактическа станция от 2005 година до 2015 година " Осигуряването на превоз значи забележителен прогрес към постигането на тази цел ".

Axiom отхвърли да споделя информация по отношение на ценообразуването, само че предходните туристически задачи до МКС са коствали на пасажерите десетки милиони долари.

Сделката с Axiom е второто известие, обвързвано с галактическия туризъм на SpaceX за последния месец. Компанията на милиардера Елон Мъск съобщи през февруари, че ще работи с компания, наречена Space Adventures, с цел да провежда пътешестване в орбита на Земята.

Space Adventures преди това проведоха осем пътувания до Международната галактическа станция за богати пасажери сред 2001 и 2009 година, само че тези задачи разчитаха на съветския галактически транспортен съд " Союз ".

Туристическата задача на Axiom може да означи за първи път в историята, че американски галактически транспортен съд се употребява за напредване на туристи до МКС.

Преди да се случи нещо от това обаче, Crew Dragon на SpaceX би трябвало да бъде сертифициран за галактически полет на хора и да потвърди, че може да послужи на предназначението си: Поддържане на МКС напълно с личен състав с професионално подготвени астронавти.

НАСА изиска от частния бранш да проектира галактически кораби, способни да заменят програмата за галактически совалки, откакто тя се бе прекратена през 2011 година Космическата организация отпусна на SpaceX 2,6 милиарда $ за тази задача. Boeing реализира сходна договорка на стойност 4,2 милиарда $ за създаването на своя галактически транспортен съд Starliner.

Изработването и лицензирането на двата галактически кораба се бавят от години. И от 2011 година НАСА разчита на съветския галактически транспортен съд " Союз ", с цел да изведе американските астронавти на галактическата станция.

Но откакто приключи последния си главен стадий от тестването през януари, в този момент Crew Dragon наподобява е на път да извърши първата си задача с хора до пролетта.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР