Астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС) получиха 12

...
Астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС) получиха 12
Коментари Харесай

Астронавтите на МКС получиха 12 бутилки скъпо френско вино, но няма да го пият

Астронавтите на борда на Международната галактическа станция (МКС) получиха 12 бутилки от скъпо френско вино, само че няма да го пият. Алкохолът ще отлежава на борда на МКС с пробна цел, предава БТВ.

Бутилките бяха изпратени в космоса на борда на ракета, която придвижва хранителни запаси за астронавтите.

Астронавтите ще пекат пробно бисквити в космоса

Червеното вино ще престои на борда на галактическата станция повече от година преди да бъде изпратено назад на Земята. Тук в лабораторни условия учените ще схванат по какъв начин безтегловността и галактическата радиация въздействат на процеса на отлежаване.

Целта на опита е да се основат нови усети и качества в хранителната индустрия.

Производството на вино включва в себе си потреблението на квас и бактерии, с помощта на които се задействат химични процеси. Поради тази причина виното е извънредно уместно за галактически проучвания.

Руски космонавти: В безтегловност се спи по-удобно, в сравнение с Земята

Космическото вино ще бъде съпоставено с други виновност от същия вид, само че отлежали на Земята. Каквото остане от 12-те бутилки, ще бъде харизано на спонсорите на опита, разясниха учените.

Експериментът се организира от компанията „ Спейс карго ънлимитед “ и е част от общо шест планувани задачи през идващите три години. Целта е да се изследват опциите за развиването на земеделски култури в галактическа среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР