Астронавтите на борда на частния космически кораб на компанията Спейс

...
Астронавтите на борда на частния космически кораб на компанията Спейс
Коментари Харесай

Двамата астронавти в капсулата на Space X й дадоха името Индевър

Астронавтите на борда на частния галактически транспортен съд на компанията Спейс екс - Робърт Бенкен и Дъглас Хърли, съблюдаваха традицията и кръстиха капсулата при сполучливия й първи пилотиран полет до Международната галактическа станция , написа Би Би Си.

Името, което двамата астронавти дадоха на кораба от вида Дракон е Капсула Индевър (Endeavour - в превод от британски: изпитание, старание). Това име не е определено инцидентно. И двамата астронавти са летяли за първи път в космоса точно на борда на совалката на НАСА Индевър.

Американските совалки бяха публично пенсионирани през 2011 година и по този начин се стигна до потреблението на услугите на частен галактически транспортен съд за превозване на американски астронавти до МКС 9 години по-късно.

Индевър е обаче и името на кораба, ръководен от английския мореплавател Джеймс Кук, с който той потегля към Австралия през втората половина на 18-и век.

Днес капсулата с двамата астронавти ще се скачи с МКС. Това пътешестване не е дълго - 402 километра, т.е. колкото от Лос Анджелис до Сан Франциско. Но корабът ще би трябвало да обиколи няколко пъти нашата планета, с цел да " улови " МКС. 

През това време екипажът ще тества системите за ръководство на капсулата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР