Астронавти от НАСА ще излязат на космическа разходка на 22

...
Астронавти от НАСА ще излязат на космическа разходка на 22
Коментари Харесай

Американски астронавти ще сменят акумулаторите на МКС извън борда ѝ

Астронавти от НАСА ще излязат на галактическа разходка на 22 и 29 март, с цел да менят никел-водородните батерии на Международната галактическа станция /МКС/, заяви ТАСС.

На 22 март е планувано излизане в открития космос на астронавтите Ан Макклейн и Ник Хейг. Те ще преминат през шлюза "Куест " в 14:05 часа българско време. Астронавтите ще работят в продължение на шест часа и половина, като за това време ще би трябвало да слагат отвън борда на МКС три блока с адаптери. Към тях те би трябвало да включат три нови никел-водородни акумулатора. Оборудването беше доставено на МКС през месец септември предходната година от японския товарен транспортен съд. Всеки един от акумулаторите е с маса към 150 кг.

Втората секция на новите батерии ще бъде инсталирана на 29 март от напълно женски екипаж - Ан Макклейн и Кристина Кох. Това ще се случи за пръв път в историята на космонавтиката. Астронавтките ще излязат в открития космос в 14:20 часа българско време и ще би трябвало да приключат работата си в границите на шест часа и половина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР