Астронавтът от НАСА Кристина Кох постави нов рекорд за най-дълъг

...
Астронавтът от НАСА Кристина Кох постави нов рекорд за най-дълъг
Коментари Харесай

Американска астронавтка постави рекорд за най-дълъг единичен престой на жена в космоса

Астронавтът от НАСА Кристина Кох сложи нов връх за най-дълъг индивидуален престой на жена в космоса, съобщи Си Ен Ен.

Кох дойде на борда на Международната галактическа станция(МКС) на 15 март, като през вчерашния ден тя прекара 289-тия си следващ ден в орбита. По този метод тя усъвършенства досегашният връх на Пеги Уитсън, която прекара 288 дни в космоса.

„ Това е нещо отлично за науката. Можем да забележим други аспекти от метода, по който микрогравитацията се отразява на човешкото тяло при нескончаем престой в безтегловност. Това е доста значимо за бъдещите ни проекти за полети до Луната и до Марс “, разяснява Кох пред Си Ен Ен.

Според графика на НАСА Кох ще остане в станцията до февруари 2020 година, което ще удължи престоят и до 328 дни. Това от своя страна е единствено с 12 по-малко от абсолютният връх за астронавтите на НАСА, подложен от Скот Кели през 2016 година Астронавтите нормално прекарват на станцията към 6 месеца.

Пред Си Ен Ен Кох даде съвет на младите девойки, които се интересуват от космоса, и ги насърчи да преследват фантазиите си.

„ Правете това, което ви плаши. Всеки от нас би трябвало да намерения за нещата, които го интригуват и притеглят. Тези неща от време на време могат да ви наподобяват страшни, само че това значи, че те са ви забавни. Ако това е фантазия, която смятате за непостижима, а в същото време с това съумеете да я достигнете, то това нормално значи, че давате нещо доста значимо на света по най-хубавия метод “, споделя Кох.

Това обаче не е първият връх на астронавтката. През октомври тя и нейната колежка Джесика Миър реализират първата напълно дамска галактическа разходка отвън борда на МКС. Разходката продължава 7 часа и 17 минути. След края на задачата двете астронавтки получават позвъняване от американският президент Доналд Тръмп, който ги поздравява за достижението.

Meet one of the women redefining what we know about space! ‍@Astro_Christina set a record today for the longest single spaceflight by a woman. Her extended mission helps us learn how to keep astronauts healthy for deep space exploration: https://t.co/vKmoAaY36tpic.twitter.com/9fQaexmj9E

— NASA (@NASA) December 28, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР