Астронавтът на НАСА Робърт Бенкен сподели в интервю от борда

...
Астронавтът на НАСА Робърт Бенкен сподели в интервю от борда
Коментари Харесай

Астронавтът Робърт Бенкен споделя как гледката към Земята от космоса е променила светогледа му

Астронавтът на НАСА Робърт Бенкен показа в изявление от борда на Международната галактическа станция (МКС), че гледката към Земята от космоса в действителност трансформира светогледа, заяви " Сайънс алърт ".

Бенкен и сътрудника му Дъг Хърли стигнаха до МКС с първия полет, сбъднат от американска земя след 2011 година с кораба " Дракон " на частната компания " Спейс Екс ".

" Астронавтите нормално изпитват обзорния резултат, когато за пръв път излетят в космоса и извърнат взор към Земята ", сподели Бенкен по време на медийна среща, проведена от НАСА. Ефектът е разказан през 1987 година от Франс Уайт, който в никакъв случай не е летял в космоса.

" Виждаш, че това е една-единствена планета, с една атмосфера за всички. Това е нашето място във Вселената, което всички ние споделяме. Погледнато от тази вероятност, когато всички ние прекосяваме през неща като пандемията или виждаме провокациите пред страната ни и по света, осъзнаваме, че провокациите са пред всички нас ", сподели той.

" Когато поглеждаме към Земята от космоса, виждаме една удивителна, неописуемо красива планета. Изглежда като жив, дишащ организъм. И в това време наподобява доста нежна. Всеки, който е бил в космоса, споделя същото, тъй като то е в действителност поразително . И е тъжно да забележим този тъничък като хартия пласт, който пази всяко живо създание на Земята ", написа в книгата си " Orbital Perspective " и Рон Гаран, астронавт на НАСА, прекарал 177 дни в космоса в две задачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР