Астробиологът Сиприен Версу живее с малка група учени в сурови

...
Астробиологът Сиприен Версу живее с малка група учени в сурови
Коментари Харесай

Вижте как ще изглежда закуската ви на -70 градуса

Астробиологът Сиприен Версу живее с дребна група учени в сурови условия - във френската станция " Конкордия " в Антарктика. Там е толкоз студено, че даже бактериите умират: температурата постоянно пада до -80 ° С. И три месеца в годината екипът би трябвало да живее, без да вижда слънцето, написа Блиц.

Въпреки сухия въздух, ниските температури и изолацията от света, това място е привлекателно за учени от разнообразни области. Тук идват астрофизици, физиолози, глациолози, откриватели на атмосферата и геофизици.

" Тук е толкоз студено, че колите не могат да дойдат. Сега имаме 13 души тук: механически личен състав, учени, готвач и доктор ".

Сиприен Версу реши да опише за тежкия живот в Tуитър, където към този момент има 11,6 хиляди почитатели. Там можете освен да се възхитите на зашеметяващи пейзажи, само че и да видите по какъв начин откривателите, да вземем за пример, подготвят храна. Храненето на чист въздух там просто няма по какъв начин да стане. Сиприен направи няколко занимателни фотоси на замразена храна, които бързо станаха вирусни в мрежата.

Опит (неуспешен) да се създадат яйца на станция " Конкордия "



Така наподобява на студа реклет - швейцарско национално ястие от разтопено сирене



Анторктическа гъба с " Нутела "



Загуска на покрива



Дори не опитвайте. Яйца-2



Подозирах, че обядът на покрива не е доста добра концепция



Температурата се подвигна над -70, само че към момента е малко хладно да излизаш на улицата



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР