AstraZeneca намали още прогнозата си за доставка на ваксина COVID-19

...
AstraZeneca намали още прогнозата си за доставка на ваксина COVID-19
Коментари Харесай

AstraZeneca ще достави на ЕС под една трета от обещаните дози до края на март

AstraZeneca понижи още прогнозата си за доставка на ваксина COVID-19 за Европейския съюз през първото тримесечие до към 30 милиона дози. Това е една трета от договорните отговорности на компанията и 25% спад от обещанията, направени в края на предишния месец, демонстрира документ, забелязан от " Ройтерс ".

Недостигът е спомагателен удар по проектите на Европейски Съюз за имунизация, които към този момент са възпрепятствани от неведнъж закъснение на доставките и постепенно разпространяване в някои страни.

Документът на AstraZeneca, споделен с представители на Европейски Съюз от 10 март, демонстрира, че в този момент компанията чака да достави 30.1 милиона дози до края на март и още 20 милиона през април. На 25 февруари изпълнителният шеф на AstraZeneca Паскал Сорио съобщи в чуване пред Европейския парламент, че компанията ще се опита да достави 40 милиона дози до края на март.

Документът демонстрира, че ден по-рано - на 24 февруари, англо-шведската компания е оценила доставка на единствено 34 милиона дози в Европейски Съюз за интервала от януари до март, доста под контрактуваната цел от 90 милиона дози.
Лице, осведомено със обстановката, съобщи, че увеличените доставки, които компанията е очаквала през първото тримесечие, не са се осъществили заради компликации при напредването на ваксини през световните вериги за доставки.

Съединените щати, откъдето AstraZeneca очакваше да достави отчасти пазара на Европейски Съюз, споделиха на Европейски Съюз, че няма да изнасят дози от AstraZeneca в близко бъдеще, съобщи " Ройтерс " в четвъртък, базирайки се на чиновници на Европейски Съюз.

Компанията съобщи, че първичните съкращения на доставките са породени от индустриални проблеми в Европейски Съюз.
AstraZeneca се ангажира да постави " най-хубави вероятни старания " за реализиране на задачите, избрани в контракта с Европейски Съюз, който планува доставка на 300 милиона дози от декември до края на юни. Ваксината беше утвърдена за приложимост в Европейски Съюз в края на януари и разумно в първото тримесечие да има известно закъснение на доставките, само че надали и над две трети по-малко.

Документът AstraZeneca също демонстрира, че компанията чака да достави към 20 милиона дози на Европейски Съюз през април, само че над половината от тях ще бъдат разпратени през последната седмица на месеца . Документът не съдържа прогнози за май или юни.

AstraZeneca се ангажира да достави 27-членния блок със 180 милиона дози сред април и юни, добавя " Ройтерс ". Но от февруари насам страните от Европейски Съюз актуализираха проектите си за имунизация, с цел да включват единствено половината от контрактуваните дози, откакто AstraZeneca им сподели, че е изправена пред усложнения.

Германия , най-голямата страна в блока, се чака да получи 19% от доставките на AstraZeneca за Европейски Съюз сред идната седмица и края на април. Това са общо към 6 милиона дози, в това число над 2 милиона през последната седмица на месеца, демонстрира документът.

Франция би трябвало да получи близо 15% от общия брой, или към 4.7 милиона фотоси.

Италия , с съвсем 14% от общите предстоящи доставки, би трябвало да получи 4.4 милиона до края на април, се вижда в документа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР