Астмата засяга над 350 милиона души по света, а алергичният

...
Астмата засяга над 350 милиона души по света, а алергичният
Коментари Харесай

Над 350 млн. души по света засегнати от астма

Астмата визира над 350 милиона души по света, а алергичният ринит - сред 10% и 50% от популацията на планетата. Изследванията демонстрират, че процентът на случаите на астма, обявени при пациенти с алергичен ринит, може да бъде до 38%. Процентът на назалните признаци при пациенти с астма може да доближи 85%.

Това оповестяват от Българското сдружение по алергология във връзка със Седмицата на алергиите, която се отбелязва от 5 до 11 юли от Световната алергологична организация (World Allergy Organization WAO). Всяка година международната организация избира тематика, обвързвана със заболяване, което се нуждае от особено внимание, и дава на лекарите и необятната общност научна и просветителна информация по тематиката. Тази година акцентът е върху връзката сред астмата и алергичните болести.

„ По-доброто дишане стартира с разбирането на връзката сред астмата и алергията “, споделя професор Мотохиро Ибисауа, президент на Световната алергологична организация. Алергичните болести на дихателните пътища са най-честите хронични болести при хората, като астма, алергичен ринит, продължителен риносинузит, хронична кашлица, еозинофилен бронхит, алергична бронхопулмонална микоза (ABPM) и други, които постоянно се срещат дружно.

Много е значимо необятната общност да знае, че горните дихателни пътища включват синусите, носа, устата и гърлото, а долните дихателни пътища включват дихателната тръба, бронхите и белите дробове. „ Въздушните алергени като акари от домакински прахуляк, плесени и полени, които навлизат в тялото през носа, могат да провокират инфектиране допълнително от една част от дихателните пътища “, споделя професор Ибисауа, президент на Световната алергологична организация, и продължава: „ И в случай че човек е сензитивен към тези алергени, той може да изпита алергична реакция със признаци като затруднено дишане, хрипове, кашлица “. За благополучие, в доста елементи на света алерголозите имат лечебни благоприятни условия, с цел да оказват помощ на пациентите да ръководят астмата и алергиите си, с разбирането по какъв начин са свързани астмата и алергиите на дихателните пътища. Целта на Световната алергологична организация е посредством ефикасни лечения, пациентите по целия свят да подобрят качеството си на живот и да дишат по-добре.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР