Астероид, който може да избухне, преминавайки близо до Земята, следят

...
Астероид, който може да избухне, преминавайки близо до Земята, следят
Коментари Харесай

Астероид избухва край Земята

Астероид, който може да избухне, преминавайки покрай Земята, наблюдават експертите на НАСА. Небесната канара, чийто диаметър е 49 метра, е избрана за "потенциално рискова " от галактическата организация. Тя е двойно по-голяма от Челябинския астероид, написа в. "Телеграф ".

Астероидът доближава до Земята със зашеметяваща скорост от 29 375 километра в час, регистрират учените.

Денят, в който ще премине край нашата планета, е 1 септември.

Днес означаваме Международния ден на метеорита

Той ще прелети рисково близо около Земята на разстояние към 78 000 километра. Това значи, че метеоритът ще се приближи до Земята на доста по-близко разстояние от Луната, която се намира на към 363 000 километра от нашата планета. Ако траекторията на метеорита бъде леко наранена от гравитационните сили в космоса, до момента в който си проправя път към Земята, е допустимо метеоритът да изгори и да избухне в атмосферата, вместо да удари Земята.

За страдание опитът демонстрира, че предходни произшествия, подбудени от небесни тела, могат да бъдат доста рискови. През 2013 година метеор с широчина към 20 метра експлоадира над Челябинска област в Русия. Взривът нарани над 1000 души и унищожи стотици прозорци в засегнатия район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР