Астероид, два пъти по-голям от Челябинския, ще прелети близо до

...
Астероид, два пъти по-голям от Челябинския, ще прелети близо до
Коментари Харесай

Внимание! Голям астероид лети към Земята - тук е до броени дни

Астероид, два пъти по-голям от Челябинския, ще прелети покрай Земята на 22 март. Учените към този момент са пресметнали неговия размер и предвиждат, че на този ден, той ще бъде покрай орбитата на Луната, оповестява Газета.ру.

``
реклама

Астероидът 2012 EA2, който ще лети на 22 март в относителна непосредственост до Земята, е открит неотдавна. Това се показва в посланието на Центъра за проучване на близкоземните обекти на НАСА. Според изчисленията на учените, доближаването със Земята ще се случи на 22 март, в този ден галактическото тяло ще лети на разстояние 306.171 километра от Земята, т.е. ще бъде по-близо до орбитата на Луната.

Предварителните оценки демонстрират, че размерът на метеорита се намира в обсега от 18-40 метра, това е към един и половина до два пъти размера на Челябинския астероид.

Наблюденията демонстрират, че скоростта на метеорита по отношение на Земята е относително дребна - „ единствено “ 5.37 километра в секунда. Астероидът е открит напълно неотдавна - на 9 март 2019 година, по време на астрономически обзор на връх Лемън, който се организира в същото име на Обсерваторията на Съединени американски щати от 1994 година насам.

Учените се пробват да употребяват сходни близки сектори на метеорити наоколо до Земята за тяхното близко проучване благодарение на наземни телескопи.

2019 EA2 принадлежи към групата на Атон - метеорити, чиито орбити са в орбитата на Земята. Независимо от обстоятелството, че техните орбити въобще се намират в земната орбита, тези тела го пресичат в региона на перихелия на Земята. Тази група метеорити носи името на първия си открит представител - метеоритът (2062) Атон, който е открит през януари 1976 година и е кръстен на един от античните египетски богове.

Учените означават, че това ще бъде най-близкият метод на метеорита 2019 EA2 към Земята за 112 години.

Следващото му доближаване с нашата планета ще се състои през март 2131 година.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР