Астън Вила се наложи над Мидълзбро с 1:0 на Ривърсайд

...
Астън Вила се наложи над Мидълзбро с 1:0 на Ривърсайд
Коментари Харесай

Астън Вила се наложи над Мидълбзбро с късен гол

Астън Вила се наложи над Мидълзбро с 1:0 на „ Ривърсайд Стейдиъм “ в мач от третия кръг в шампионата за купата на Футболната асоциация на Англия. Воденият от Майкъл Карик отбор се бранеше безстрашно по време на целия мач, само че Мати Кеш донесе триумфа за бирмингамци с гол в 88-ата минута на срещата.

Двубоят стартира с напън от страна на отбора от Висшата лига. В 8-ата минута Хон Дуран се оправи с защитник на Мидълзбро и шутира в долния десен ъгъл на вратата, само че Том Глоувър направи ужасно избавяне.

Дуран още веднъж излезе на чиста позиция в 34-ата минута, откакто си отвори пространство за удар в наказателното поле на отбора от Чемпиъншип, само че още веднъж Глоувър направи превъзходно избавяне за домакините.

Само минута по-късно Мидълзбро разпростра добре своята контраофанзива, която бе приключена от Моргън Роджърс, чийто удар бе отразен от Емилиано Мартинес, който внимаваше.

Натискът на Астън Вила продължи на старта на второто полувреме. В 54-ата минута след центриране от корнер, Езри Конса се извиси над всички, с цел да стреля с глава, само че топката срещна левия непряк дирек на вратата на Боро.

Когато по всичко изглеждаше, че дуелът ще приключи при нулево тъждество, Дъглас Луис комбинира с Мати Кеш в 88-ата минута. Крайният защитник на Астън Вила насочи мощен удар от далечна отдалеченост, който рикошира в тялото на Еманюел Лате Лат и влезе в долния десен ъгъл на вратата на Боро.

Домакините имаха късмет да възстановят паритета в четвъртата минута на добавеното време, когато Алекс Гилбърт излезе на чиста позиция, само че защитник на Вила блокира изстреля му в последния вероятен миг. Последва центриране от корнер, само че топката бе изчистена от Николо Дзаниоло.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР