Астън Вила победи с 2:1 Лийдс в среща от 20-ия

...
Астън Вила победи с 2:1 Лийдс в среща от 20-ия
Коментари Харесай

Астън Вила удържа устремен Лийдс и гледа смело към топ 10

Астън Вила победи с 2:1 Лийдс в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Головете за бирмингамци бяха дело на Леон Бейли и Емилиано Буендия, а за гостите прецизен бе Патрик Бамфорд. С тази победа Астън Вила е към този момент 11-ти с 25 точки, наедно с 10-ия Челси, до момента в който Лийдс остава на 14-та позиция със 17 пункта на сметката си.

Още в 3-та минута резултатът в срещата бе открит. Леон Бейли получи ужасно подаване, което той овладя добре и съумя да стреля около безпомощния вратар на Лийдс, с цел да изведе тима си напред в резултата.  Лийдс опита да реализира напън по-късно попадение, само че първото по-сериозно състояние бе, когато Джак Харисън откри топката след центриране, само че неговият удар в левия ъгъл бе слаб и уловен с лекост от Емилиано Мартинес.

Секунди по-късно Родриго се разписа, само че голът бе анулиран заради засада. Попадението бе обсъждано над две минути, само че въпреки всичко не бе зачетено. В 53-та минута Уилфред Нонто се впусна към вратата и насочи удар от границата на наказателното поле, който отиваше към горния десен ъгъл, само че вратарят бе квалифициран и направи необикновено избавяне.

В 64-та минута Леон Бейли опита удар от разстояние, който бе отразен от Мелие, само че Емилиано Буендия направи добавка с глава, с цел да удвои резултата. Голът бе анулиран заради засада, само че след разглеждане с ВАР, попадението бе зачетено - 2:0 за Астън Вила. В 83-та минута Лийдс съумя да отговори. Патрик Бамфорд получи от Джо Гелхард, а централният нападател показва самообладание в наказателното поле и стреля в лявата страна на мрежата, с цел да понижи резултата - 2:1.

До края на мача повече чисти голови положения в мача нямаше и Астън Вила съумя да завоюва трите точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР