Астън Вила победи Арсенал с 1:0 в мач от 37-ия

...
Астън Вила победи Арсенал с 1:0 в мач от 37-ия
Коментари Харесай

Астън Вила победи Арсенал и изскочи над линията на изпадащите

Астън Вила победи Арсенал с 1:0 в мач от 37-ия кръг на британската Висша лига. С този триумф бирмингамци изпревариха Уотфорд и се изкачиха на избавителната 17-а позиция. Двата тима имат по 34 точки, само че Вила има един гол по-добра голова разлика.

Мачът стартира равностойно. Гостите от Лондон изглеждаха леко демотивирани и доста постоянно губеха борбата за първа топка. Бирмингамци знаеха, че при победа ще минат над линията на изпадащите и дадоха здрава борба.

В 27-ата минута Махмуд Трезеге откри за Вила. Топката беше отклонена от Мингс с глава след корнер и падна на волето на египтянина, който стреля мощно по земя в левия ъгъл.

До края на първото полувреме домакините търсеха повече нов гол. Силен удар на Грийлиш мина около вратата.

След почивката " артилеристите " натиснаха противника си в неговата половина. На няколко пъти те успяваха да влязат в наказателното поле, само че все нямаше кой да се освободи и нанесе голов удар.

В 74-ат минута Грийлиш даде извеждащ пас към Кирън Дейвис, който надбяга отбраната отляво, стреля изострен под дребен ъгъл, само че топката мина на сантиментри до лявата греда на Мартинес.

В 77-ата минута Един Нкетия скочи доста високо след корнер и стреля в десния ъгъл. Топката се отклони от гредата и се върна в ръцете на Рейна, който я целуна в символ за признателност.

До края бирмингамците съумяха с доста огромна борба да запазят резултатата и да вдигнат победоносно ръце.

В последния кръг в неделя Астън Вила ще гостува на Уест Хям, който на доктрина може да изпревари, в случай че го победи със 7 гола. Уотфорд ще гостува на днешния противник на бирмингамци.

Арсенал остана на десето място с 53 точки. Единствената мисъл на тима е финалът за ФА Къп против Челси на 1 август.
 Манчестър Сити за следващ път се саморазправи с Уотфорд
Манчестър Сити за следващ път се саморазправи с Уотфорд

Рахим Стърлинг изнесе рецитал
 Снимка 489001
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР