Аспирин протект“, едно от най-купуваните и предпочитани лекарства от хората

...
Аспирин протект“, едно от най-купуваните и предпочитани лекарства от хората
Коментари Харесай

Аспирин протект“ изчезна от аптеките!

" Аспирин протект “, едно от най-купуваните и желани медикаменти от хората за отбрана на сърцето, не може да бъде намерено в аптечната мрежа. За това сигнализираха жители, представени от БГНЕС.

Проверка в аптеки и фармацевтични сдружения сподели, че неналичието на жизненоважното лекарство се дължи на проблеми на неговия производител – водещата немска компания " Байер “.

" Проблемът датира от към 4 месеца “, изясни Светослав Крумов, който е магистър-фармацевт и основен секретар на Българския фармацевтичен съюз /БФС/.

" Германската компания създава сама субстанцията както за вътрешния, по този начин и за външните пазари. Тъй като сега вършат преустрояване на заводите си, нямат субстанцията. На това се дължи казусът с неналичието на лекарството. Той визира освен България, само че и целия свят “, акцентира магистърът-фармацевт.

Светослав Крумов заяви, че фирмата-производител е уведомила аптеките публично със особено писмо за краткотрайното усложнение с " Аспирин протект “. " Тя ги уведоми публично, че има проблем с производството. То не е прекъснато и не е изтеглено разрешението за приложимост, не е престанал и вносът по принцип, просто има краткотрайни усложнения с производството.

Това е формалната информация от " Байер “,съобщи основният секретар на БФС.

Проверката в аптечната мрежа сподели, че фармацевтите са наясно с казуса и в действителност са получили писмото от немския производител. " Наистина от няколко месеца насам няма " Аспирин протект “, получихме съобщение от " Байер “. В момента в аптеките продават негов сурогат родно произвеждане.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР