Аспецифична мутация на новия коронавирус SARS-CoV-2 може значително да повиши

...
Аспецифична мутация на новия коронавирус SARS-CoV-2 може значително да повиши
Коментари Харесай

Новооткрита мутация изглежда прави коронавируса по-заразен

Аспецифична разновидност на новия ковид SARS-CoV-2 може доста да увеличи способността му да заразява, демонстрира изследване на китайски и американски откриватели. Изследването може да изясни за какво ранните огнища в някои елементи на света не са поразили големи здравни системи толкоз, колкото други огнища като тези в Ню Йорк и Италия, настояват специалисти от Scripps Research.
Мутацията, наречена D614G, усилва броя на " шиповете " върху ковид - която е частта, която му придава отличителната му форма - и го направи по-стабилен. Тези шипове са това, което разрешава на вируса да ни заразява - през ензимния рецептор ACE2.
" Броят или плътността на функционалните шипове на вируса е 4 или 5 пъти по-голяма заради тази разновидност ", споделя Хиерюн Чоу, един от старшите създатели на проучването, написа БГНЕС.
Изследователите настояват, че към момента не е известно дали тази дребна разновидност визира тежестта на признаците на инфектираните хора или усилва смъртността. Учените, провеждащи лабораторни опити, споделят, че би трябвало да се създадат повече проучвания, в това число следени изследвания - необятно считани за " златен стандарт " на клиничните изпитвания, с цел да се потвърдят техните открития от опити в лабораторни условия.
По-стари проучвания демонстрират, че SARS-CoV-2 мутира и се развива, до момента в който се приспособява към хората. По-конкретно, разновидността на D614G бе маркирана като изключителна заплаха, защото наподобява се обрисува като преобладаваща.
Още: " Нов връх на инфектирани с ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР