Аспарухово е село в Североизточна България. То се намира в

...
Аспарухово е село в Североизточна България. То се намира в
Коментари Харесай

Село Аспарухово, Варна

Аспарухово е село в Североизточна България. То се намира в община Дългопол, област Варна, на р. Луда Камчия, на брега на язовир Цонево. Стари имена: Овчага и Чѐнге.
Селото е в северните скатовете на Източна Стара планина при започване на прохода през Балкана, на пътя Айтос – Провадия, на брега на р. Луда Камчия. Отстои на 85 км от гр. Варна, на 33 км от гр. Провадия, на 48 км от гр. Карнобат. Селото се намира на пътя Айтос – Провадия.
На ЖП гара Аспарухово стопират пътническите влакове за Варна, Шумен и Карнобат и Бургас.
В Аспарухово сполучливо се развива селският туризъм, поради неповторимата природа на Балкана и възрожденския обичай. Селото се намира в непосредствена непосредственост до язовир Цонево и естествения феномен „ Чудните скали “. През топлата част от годината е посещавано от доста туристи поради добре развития селски туризъм и красивата природа. Също можете да се насладите на разходка по язовира и лов на риба по река Камчия.
Хората, които са родом от село Аспарухово,обичат своя роден край и желаят хубостта и очарованието на земята им да бъдат приети и оценени от другите. Разполагаме с доста информация, а също по този начин и снимков материал за селото. В обществените мрежи, и по-точно във Facebook, има направена група – село Аспарухово,Варненско. Заповядайте дружно да разпространяваме и дребните прелестни селца в България!

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР