Аспаруховият парк ще бъде втората Морска градина на Варна. Длъжни

...
Аспаруховият парк ще бъде втората Морска градина на Варна. Длъжни
Коментари Харесай

Иван Портних: Развитието на парка ще даде нов облик на района

Аспаруховият парк ще бъде втората Морска градина на Варна. Длъжни сме да ценим и развиваме тази неповторима даденост в градски условия – необятна плажна линия, граничеща с голяма зелена зона. Това ще придаде на региона нов образ, безапелационен бе досегашният кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних по време на провелата се среща с жители, на която беше показана визията за развиване на Аспаруховия парк.

Инициативата се провежда от претендента за кмет на регион „ Аспарухово” Ивайло Маринов и претенденти за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Целта бе взаимно с поданици на региона, с представители на неправителствения бранш и спортната общност да се разиска развиването на парковата среда.

„ Благодаря на Общинския съвет, че одобри паркоустройствения проект на „ Аспарухово”. Независимо от спекулациите, това ще бъде само и единствено парк! За него не се планува нищо повече от съответните алеи, пейки, осветяване, детски кътове, развиване на спортните площадки, места за отдих”, увери Портних.

Кандидатът за кмет на региона Ивайло Маринов добави, че в парка – от моста до „ Карантината”, се възнамерява да има сцена за културни събития, а също и музей навън край Аспаруховия вал.

Мартин Андонов, претендент за общински консултант и началник на ГЕРБ – Аспарухово, показа своите сътрудници от листата и срещна присъстващите с концепцията жителите да вписват предложенията си за развиване на парка в специфична книга, която ще бъде разполагаем в районната администрация. „ Разчитаме на съпричастността на хората. Нека дружно да допринесем за по-привлекателния образ на тази зона”, моли Ивайло Маринов.

„ Градът ни се развива в южна посока. За всички е видно какъв брой поредно обновявахме инфраструктурата в региона през последните години и продължаваме да го правим”, съобщи Портних и осведоми, че в краткосрочна вероятност предстоят поправки в междублоковите пространства, на дребните улици, отделяне на нови детски и спортни площадки, където е належащо, строителство на закрит басейн с минерална вода.

„ Строим рибарското пристанище, което ще бъде най-модерното в България. Надявам се, че то ще стане обичано място на варненци и на гостите на града. Наскоро общината влезе във притежание на рибарското пристанище на „ Рибни ресурси”, а оттова планираме още следващата година транспортна връзка по море до Морска гара. Рибарското населено място има капацитет да се трансформира в прелестен атракционен обект, където риболовците да демонстрират на дребните по какъв начин се плетат мрежи, да показват морския поминък пред туристи”, изясни Иван Портних.

„ С сътрудниците сме един добре сработен екип, който може да бъде в действителност ефективен за положителното развиване на „ Аспарухово”, посочи още той и добави, че амбициозната управническа стратегия на ГЕРБ цели да надгради постигнатото, а с поддръжката на хората на идните локални избори смяната в региона ще продължи с още по-ускорени темпове.

По време на срещата в парка, на която участваха десетки жители, се организираха и демонстрационни игри с присъединяване на изявени спортисти. Много млади фамилии, излезли на разходка с децата си в слънчевия съботен ден, също се причислиха, с цел да изразят своето положително отношение към развиването на парковата среда в „ Аспарухово”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР