Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) категорично подкрепя предложението на

Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) категорично подкрепя предложението на ...

АЗП: Плащанията към фирмите за вземания да бъдат преустановени до 1 юли.


Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) категорично подкрепя предложението на Националния щаб за борба с коронавируса за временно спиране на дейността на агенциите за събиране на вземания, т. нар. колекторски фирми.

В допълнение асоциацията настоява да бъдат отложени плащанията на вноски към тях без лихви до 1 юли 2020 г. Същото да важи и за фирмите за бързи кредити. По този начин ще се даде глътка въздух на хората, особено тези, които са останали без работа и доходи по време на извънредното положение. Вчера се стигна до арести в град Царево, след като десетки роми от махалата в града нaпaднaха oфиc нa фирмa зa бързи крeдити.

"Факт е, че полицаи са арестували служители на колекторска фирма, които в 21:00 ч. са влезли в махалата. Този инцидент поставя редица въпроси като например способите на действие на тези компании, чиито служители навестяват длъжниците си късно вечер. Това е и доказателство, че дейността на тези компании сега нагнетява допълнително напрежение в обществото, която може да доведе до негативни последици", пишат от АЗП.

Източник: fakti.bg