Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии подарява на държавата

...
Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии подарява на държавата
Коментари Харесай

Технологични фирми подаряват 15 хиляди часа труд на държавата

Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии подарява на страната 15 хиляди часа на експерти от компаниите в нея. Това заяви Илия Кръстев, ръководител на борда на асоциацията.

"Бизнес услугите, които вършат софтуерните компании ще бъдат употребявани за основаване и възстановяване на услуги в областта на здравеопазването”, съобщи Кръстев на брифинг в Министерския съвет след изключително съвещание на държавното управление. Според него задачата в сегашната обстановка е свободният запас, който имат фирмите, да е в интерес на обществото.

Държавата е в едно тежко състояние. Ние като високо софтуерни компании сме насочени към експорт. "Искаме да заложим на правилото – помогни на страната, в случай че искаш и тя да ти помогне ", уточни Пламен Цеков, член на борда асоциацията.

"Това е доказателство, че рецесията предлага освен трудности, само че предлага и благоприятни условия. Най-спешното и значимото, което можем да създадем, е в период от няколко месеца да изградим националната здравна система. Това сега е приоритет, с всичките и модули, което включва електронна рецепта и електронно здравно досие ", сподели от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР