Асоциацията разсея опасенията, свързани с мрежите от пето поколениеМетеоролози се

...
Асоциацията разсея опасенията, свързани с мрежите от пето поколениеМетеоролози се
Коментари Харесай

5G няма да повлияе на прогнозите за времето, успокои GSMA

Асоциацията разсея опасенията, свързани с мрежите от пето потомство

Метеоролози се притесняват, че 5G мрежите ще доведат до доста понижаване на точността на прогнозите за времето, защото оперират на честотите на спътниците (снимка: CCO Public Domain)

Развитието на информационните мрежи на петото потомство (5G) от дълго време е предмет на развълнуван спор. Още преди комерсиалното потребление на 5G интензивно се обсъждаха евентуални проблеми, които новата технология може да провокира.
още по тематиката
Някои откриватели считат, че 5G мрежите са рискови за човешкото здраве, до момента в който други са уверени, че мрежите от пето потомство доста ще усложнят и понижат точността на прогнозите за времето.

Според последните отчети, 5G радиочестотният диапазон, продаван на търг в Съединени американски щати, включва редица честоти, които се употребяват от някои метеорологични спътници. Въз основа на това метеоролозите се притесняват, че 5G мрежите ще доведат до доста понижаване на точността на прогнозите за времето.

GSMA – комерсиална организация, която съставлява ползите на телекомуникационните оператори по света – отхвърли изказванието, че 5G мрежите ще повлияят на прогнозата за времето.

Представителите на GSMA имат вяра, че информационните мрежи от пето потомство и услугите за прогнозиране могат да съществуват по едно и също време, без да си вредят едни на други.

GSMA счита, че зад слуховете за заплахите от 5G мрежите може да стои  всяка организация, която се опълчва на внедряването им.

Според специалистите, 5G е революционна мрежова технология, която може да бъде от изгода за цялото човечество, тъй че би трябвало интензивно да се създават и внедряват мрежи от пето потомство по целия свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР