Асоциацията ни за ресторантите със звезди Michelin е с много

...
Асоциацията ни за ресторантите със звезди Michelin е с много
Коментари Харесай

Къде да опитаме ястие, отличено със звезда Michelin, за 1.50 долара

Асоциацията ни за заведенията за хранене със звезди Michelin е с доста скъпи заведения, на които е пръсъщ искра, класа и много пари за едно ядене. Това нормално са места, които в случай че желаеме да посетим, се постанова да създадем резервация и да чакаме няколко месеца (да не кажем години). Или да сме доста близки със свобственика или основния готвач, които да ни уредят.

Но една количка, която предлага улична храна в Сингапур трансформира визията ни за това какво значи да притежаваме звезда Michelin. Готвачът Чан Хон Менг освен дава на всеки шанса да се храни добре, само че и му предлага това наслаждение за по-малко от два $ (1.50, в случай че би трябвало да бъдем точни).

Специалитетът на Менг е пилето му от соев сос - цяло пиле, задушено с чесън, джинджифил и разнообразни подправки (включително тайната фалшификация на Менг), което се сервира с ориз или нудели. Вдъхновен от клиент от Хонконг, който му дава концепцията да направи свое печено пиле и в Сингапур, Менг отваря улична количка през 2009 година и от този момент сервира пиле в соев сос.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Tony Qian (@tony__qian) на Яну 5, 2020 в 2:42 PST

През 2016 година Менг е награден с звезда Michelin за своето пиле от соев сос. Това е първото от единствено две места за улична храна, които в миналото са получавали звезда Michelin.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Mike Chen (@mikexingchen) на Сеп 17, 2017 в 2:30 PDT

Въпреки това обаче Менг не се оставя новата популярност да му завърти главата, без значение, че оценката му с влиятелната звезда му носи огромен брой нови клиенти. И макар че количката с улична храна се трансформира в дребна сладкарница, цените в заведението му за хранене са се запазили съвсем същите като в деня на отварянето.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Дмитрий Портнягин (@portnyagin) на Фев 26, 2018 в 9:51 PST

Сега Менг сервира над 100 пилета в соев сос дневно. Ако имаме път към Сингапур и желаеме да опитаме специалитета на този началник, би трябвало да се въоръжим с самообладание, тъй като може да се постанова много да изчакаме, написа Great Big Story.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР