Асоциацията на софийските колекционери на футболни значки (АСКФЗ) прекрати дейността

...
Асоциацията на софийските колекционери на футболни значки (АСКФЗ) прекрати дейността
Коментари Харесай

АСКФЗ прекрати дейността си

Асоциацията на софийските колекционери на футболни значки (АСКФЗ) приключи активността си. Това се очакваше от няколко години. Причината е все по-малкият брой колекционери. Опитът да се привлекат колекционери на спортни продукти сподели, че огромна част от тях не желаят да членуват и да заплащат членски импорт, регистрират осведомени. А в това време колекционерите питат непрестанно по кое време ще има интернационална среща, което води до прочут абсурд.

След 10 интернационалните срещи, извършени в София, на които идваха колекционери на значки от Испания, Италия, Сърбия, Шотландия, Швейцария, Румъния, Гърция, Турция, Белгия, Украйна, Полша, се оказа, че идват все едни и същи наши колекционери и " събирачи ", като множеството от тях въобще не ги интересува АСКФЗ и нейните цели, сложени в Устава й през 2002 година

От организацията регистрират още, че няма млади попълнения, които да продължат дългоустановената традиция. С горест би трябвало да признаем, че мнозина се отхвърлиха от сбирките си или се сещат за тях единствено, когато има срещи, прибавят хора от АСКФЗ. В момента може да се каже, че има единствено няколко колекционери, които заслужават това име, само че те могат да се изброят на пръстите на едната ръка, прибавят те.

В международен мащаб през последните три десетилетия качеството на създаваните значки у нас и в чужбина внезапно падна, като огромна виновност за това имат азиатските производители и многото подправени значки, създавани в редица европейски страни. Намаляването на колекционерите се случва и в други страни като Англия, Германия, Италия, Чехия, Полша, Испания, Португалия. За това способстват също по този начин и повишаването на пощенските услуги, както и продажбата във почитател магазините на измислени значки за увеличение на доходи за клубовете.

Така за момента спортните колекционери в София остават без публична организация, която да се грижи за проведени срещи. Това значи, че всеки ще би трябвало да се оправя самичък за себе си. Разбира се, в случай че някой пожелае може да се заеме с организация на среща или да основе нова Асоциация на спортния колекционер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР