Асоциацията на работодателските организации изпрати втори поред сигнал до Комисията

...
Асоциацията на работодателските организации изпрати втори поред сигнал до Комисията
Коментари Харесай

Работодателите пак сезираха антимонополната комисия за нарушения при търговията с ток

Асоциацията на работодателските организации изпрати втори подред сигнал до Комисията за защита на конкуренцията, обвързван с търговията с ток на свободния пазар. Според асоциацията, в която членуват КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП са нарушени текстове от закона за защита на конкуренцията от търговци, свързани с предприемача Христо Ковачки. Името му не се показва съответно, само че са изредени имената на сдружения, свързани с него. Наскоро " Капитал " разгласява информация за измененията в бизнеса му, съгласно която той се позиционирал в няколко нови сфери, една от които търговия с ток. Повече по тематиката четете тук.

В известието на организацията се показва, че сезирането на антимонополната комисия е с цел да проверява дейностите на група участници на свободния пазар на електрическа сила, които с държанието си по неприемлив метод нарушават правилата на свободно договаряне и конкуренция, залегнали в българското законодателство.

Фактическите ни изказвания се основават на разбор на обществено налична информация, показват от асоциацията. Изреждат лист с компании, измежду които топлофикационните сдружения, благосъстоятелност на предприемача и също компании за търговия с ток.

Посочва се, че основна част от електрическата сила, създавана от мощности частна благосъстоятелност на територията на страната, е под директния или индиректен надзор на субекти, които са свързани лица.

Налице са и условия за изкуствено основаване на недостиг на електрическа сила посредством ограничение на личното произвеждане и по едно и също време с това изкупуване посредством свързани търговци на цялото предлагано от държавните сдружения – производители количество електрическа енергия на борсата, се показва в сигнала.

Пълният текст на сигнала до комисията вижте в атачмънта.
Сигнал до КЗК
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР