Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции

...
Асоциацията на производителите на автомобили в Европа поиска европейските институции
Коментари Харесай

Асоциацията на производителите на автомобили иска Европа да разреши по-тежки камиони

Асоциацията на производителите на коли в Европа изиска европейските институции да разрешат придвижването по пътищата на Стария континент на по-големи композиции от камиони. Те транспортират повече товари едновременно и по този начин се понижават нездравословните излъчвания, настояват от организацията.

Става въпрос за товарни коли с дължина 32 метра, при 16.5 метра за общоприет ТИР. Опитът демонстрира, че потреблението на сходни камиони е доста по-ефективно от общоприетите, се споделя в позиция на АСЕА, публикувана през днешния ден. Три камиона с огромен потенциал могат да заменят шест общоприети тира, като излъчванията въглероден диоксид са с до 27% по-ниски.

Генералният секретар на АСЕА Ерик Йонаерт напомни, че неотдавна бяха признати нови стандарти за нездравословните излъчвания на камионите в Европа за интервала 2025 – 2030 година, само че единствено подобренията от производителите няма да доведат до желаното намаление на излъчванията.

Търсенето на авто превоз за товари пораства трайно и ще продължи да пораства в идващото десетилетие. Камионите с огромен потенциал са разновидността това да става дейно и екологично.

За момента те са позволени за придвижване в Белгия, Дания, Финландия, Португалия, Испания, Швеция и множеството немски провинции. Йонаерт уточни, че е нужно те да могат да се движат по всички европейски пътища, като се основат и общи условия към тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР