Асоциацията на професионалните тенисисти наказа австралиеца Ник Кириос заради непристойно

...
Асоциацията на професионалните тенисисти наказа австралиеца Ник Кириос заради непристойно
Коментари Харесай

АТР наказа Кирьос за безумното му поведение в Рим, Федерер го защити

Асоциацията на професионалните тенисисти наказа австралиеца Ник Кириос поради непочтено държание по време на мача му на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим против норвежкия квалификант Каспер Рууд.

Той е санкциониран с 20 хиляди евро, като ще би трябвало да заплати на уредниците и всичките разноски по престоя си в италианската столица, а също по този начин ще бъде лишен и от извоюваните 45 точки за международната класация и от полагащите му се 33 635 евро от наградния фонд за достигането до втория кръг.

@TennisTV ) #ibi19 pic.twitter.com/ku2wRVc7Lq
— doublefault28 (@doublefault28) 16 май 2019 година При резултат 3:6, 7:6(5), 1:2, сърдит от държанието на фен на трибуните, Кириос избухна, като счупи ракетата си, след което ритна бутилка с вода, а най-после хвърли и стол на корта, поради което беше дисквалифициран.

" Ден, изпълнен с доста събития, в случай че мога да се изразя по този начин. Емоциите в мен надвиха. Просто желаех да кажа, че атмосферата на трибуните беше ненормална и за мен е доста тъпо, че всичко трябваше да приключи по този метод. Съжалявам, Рим, ще се забележим още веднъж, може би ", написа австралиецът в " Инстаграм ".

Това не е първо сходно провинение на Кириос, който през 2016 година отнесе глоба с отнемане от спортни права за два месеца поради обиди към фенове на шампионата " Мастърс " в Шанхай.

Well...

Kyrgios gets a game penalty and then walks off court, handing Casper Ruud a place in the last 16#ibi19 pic.twitter.com/T4jhvbV1RN
— Tennis TV (@TennisTV) 16 май 2019 година Една от най-големите звезди на актуалния тенис Роджър Федерер (Швейцария) счита, че наказването на австралиеца е задоволително.

" Лишаване от точките, санкция, мисля, че тази глоба е задоволително тежка. Той знае, че е позволил неточност. Не считам, че е належащо друго наказване. Той напусна корта. Какво е направил? Наранил е един стол? Това не е задоволително за мен. Не знам дали той е под някаква форма на пробация след Шанхай. Ако това е по този начин, може би би трябвало да бъдат взети и спомагателни ограничения. Ако, обаче, не е, не мисля, че би трябвало да бъде лишаван от спортни права ", разяснява Федерер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР