Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) увеличи временно обхвата на ранглистата

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) увеличи временно обхвата на ранглистата
Коментари Харесай

Ранглистата в тениса е "размразена" с по-голям обхват

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) усили краткотрайно обсега на ранглистата при мъжете. Вместо една година, както беше до момента, класирането ще се прави за интервал от 22 месеца, считано от март 2019 година до края на декември 2020 година

За ранглистата ще бъдат взети 18-те най-хубави турнирни резултата на всеки играч. От АТП прецизират, че в случай че състезател е взел участие два пъти в дадена конкуренция в този интервал, то към класирането ще бъдат добавени точките от тази, при която въпросният тенисист се е показал по-добре.

Според информацията по този метод ранглистата ще даде еластичност и правдивост за състезателите. От АТП имат вяра, че с смяната ще се внесе успокоение и непоклатимост, като тенисистите няма бъдат ощетени, в случай че не могат или решат да не вземат участие в шампионатите след подновяването на сезона поради сигурността.

Заради пандемията ранглистата при мъжете беше " замразена " в средата на март. Професионалният тенис ще се завърне на 14 август с конкуренция на твърдите кортове във Вашингтон.

Тази година ще премине без провеждането на най-стария шампионат от Големия шлем " Уимбълдън ". US Open е плануван да стартира на 31 август, а " Ролан гарос " ще започва на 27 септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР