Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA)

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA)
Коментари Харесай

Тенисът спира изцяло до 13 юли

Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) взаимно оповестиха, че анулират всичките си шампионати до 13 юли поради пандемията от ковид. Така двете организации разшириха с още пет седмици интервала на превантивната мярка против разпространяването на COVID-19, която до през днешния ден беше 7 юни.

Това значи, че през тази година няма да има нито един шампионат от сезона на трева, като за първи път от 1945 година няма да се организира и "Уимбълдън ", което стана ясно по-рано през днешния ден. Сезонът на клей също беше напълно анулиран.

Периодът на прекъсване на шампионатите по тенис не е финален, като може да бъде удължен, в случай че пандемията не бъде овладяна. Доста експерти чакат, че акцията ще може да бъде възобновена чак към октомври, като това може да значи, че и Откритото състезание на Съединени американски щати може да бъде анулирано. По стратегия то би трябвало да стартира в края на месец август.

The ATP and @WTA have jointly announced the continued suspension of the ATP and WTA Tour until July 13, 2020, due to the ongoing #COVID19 pandemic.
— ATP Tour (@atptour) April 1, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР