Асоциацията на професионалните бейзболисти от Висшата лига на САЩ и

...
Асоциацията на професионалните бейзболисти от Висшата лига на САЩ и
Коментари Харесай

Профсъюзът отхвърля предложението на МЛБ, но питчерски часовник ще има

Асоциацията на професионалните бейзболисти от Висшата лига на Съединени американски щати и Канада (MLBPA) е отхвърлила предлагането на МЛБ за въвеждане на питчерски часовник, заяви ESPN, базирайки се на свои анонимни източници. Въпреки това смяната, целяща усилване на темпото на игра, ще влезе в действие още през 2018 година с помощта на импортираното предишния януари 1-годишно предупреждение от комисионера Роб Манфред, даващо му право на едностранно решение.

" Лично аз избирам да стигнем до взаимна сделка с играчите – съобщи Манфред по време на срещата със притежателите на клубове през ноември във Флорида. – Но в случай че не успеем да реализираме съглашение с MLBPA, ние ще променим правилника за идващия сезон по един или различен метод. "

Макар че играчите са съгласни с комисионерския офис, че продължителността на мачовете е прекомерно висока, те считат, че има други принадлежности за редуциране на времето – да вземем за пример, ограничение на видео повторенията и по-стриктно спазване на паузата сред инингите. Синдикатът даже е обсъждал опцията за връщане на употребяваните в миналото колички за докарване на питчерите от булпена, само че тази концепция бързо е замряла.



Искането на МЛБ е да има таймер, който да лимитира времето сред две хвърляния на питчера до 20 сек. Изискването към батера ще бъде да застава в кутията не по-късно от 5 сек. преди края на противоположното преброяване.

Хронометърът ще започва сега, в който питчерът получи топката на възвишението, и ще се нулира при подчинение от гумата или при опит за пикоф. Всяко първо нарушаване на даден състезател в мача ще се санкционира с предизвестие от съдията, а при наново просрочване на времето питчер ще бъде наказван с бол, а батер – със страйк.

Също по този начин ще бъде въведен предел на визитите на хълма, като всеки тим ще има право на едно посещаване при питчер на ининг, без значение дали от управител, коуч или съотборник. Повторна аудиенция при същия питчер ще води да негова наложителна промяна.

Всички промени в разпоредбите изискват утвърждението на притежателите на 30-те клуба в МЛБ. Тяхната първа за годината среща ще се организира от 30 януари до 1 февруари в Бевърли Хилс, Калифорния. Пролетните тренировки стартират на 23 февруари във Флорида и Аризона, а постоянният сезон 2018 се открива на 29 март.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР