Асоциацията на покурорите в България излезе с изявление в подкрепа

...
Асоциацията на покурорите в България излезе с изявление в подкрепа
Коментари Харесай

Асоциация на прокурорите: Полицаите също заслужават допълнително възнаграждение

Асоциацията на покурорите в България излезе с изказване в поддръжка на българските служители на реда, които се намират на първа линия в битката с ковид у нас , написа

От съсловната организация показват признателност към сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи и споделят, че изцяло поддържат концепцията за в допълнение заплащане на служителите на реда, също както такова бе дадено на медиците.

" Свидетели сме по какъв начин пред последните дни полицейските чиновници, постоянно без нужните предпазни  средства, не са абдикирали от своите отговорности, а са измежду хората, на улицата, пред лечебните заведения и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да подсигуряват спазването на реда и осъществяването на разпоредбите в изискванията на изключително състояние, да разпознават контактните на заболяването наши съграждани, да подкрепят здравната система и останалите основни браншове, да успокояват елементарните хора по места ", пишат от Асоциацията.

Ето и цялостния текст на изказването на съсловната организация на прокурорите:

От името на членовете на Асоциацията на прокурорите в България изричаме своята голяма човешка благодарност към всички наши съграждани, които без значение от своята специалност, ежедневно извършват своя дълг и самоотвержено поставят големи старания с цел да лимитират разпространяването на болестта, да предпазят всички нас, да обезпечат естественото действие на обществото и да оказват помощ на заболелите и нуждаещите се.
Категорично поддържаме концепцията българските служители на реда, които сходно на българските здравни служащи, са на първа линия в битката на цялото българско общество, да получат в допълнение заплащане за своя рисков и виновен труд. Свидетели сме по какъв начин пред последните дни полицейските чиновници, постоянно без нужните предпазни  средства, не са абдикирали от своите отговорности, а са измежду хората, на улицата, пред лечебните заведения и магазините и на всички други рискови места. Именно на тях разчитаме да подсигуряват спазването на реда и осъществяването на разпоредбите в изискванията на изключително състояние, да разпознават контактните на заболяването наши съграждани, да подкрепят здравната система и останалите основни браншове, да успокояват елементарните хора по места.
В тези толкоз тежки, освен за нашата страна, само че и за цяла Европа и целия свят времена, героите са измежду нас, те са пред очите ни. Това са елементарните лекари, медицински сестри, санитари, служители на реда, служащи и чиновници от други сфери и браншове, производители на жизненоважни медикаменти, здравно съоръжение,консумативи, хранителни артикули и така нататък и тъй наречените
Нека не ги предаваме и да бъдем почтени за техните старания и жертви!
Убедени сме, че всички ние дружно и единни, като същински българи, ще преодолеем това тестване в името на България и в името на нашите деца и родители.
Бъдете здрави и виновни!          
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР