Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) излезе с

...
Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) излезе с
Коментари Харесай

Работодателите скочиха срещу Комисията за защита на конкуренцията

Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) излезе с остра позиция против Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

В свое писмо, адресирано до Юлия Ненкова, ръководител на Комисия за защита на конкуренцията, работодателите показват незадоволство от отговор на сигнал за нарушавания на Закона за защита на конкуренцията на свободния пазар на електрическа сила.

Припомняме, че АОРБ изпрати сигнал до Комисия за защита на конкуренцията единствено преди две седмици .
 Работодатели сезират Комисия за защита на конкуренцията и Европейска комисия за нарушавания в българската енергетика
Работодатели сезират Комисия за защита на конкуренцията и Европейска комисия за нарушавания в българската енергетика

Съмняват се в картелно споразумени на участници на енергийния пазар

Писмото е подписано от Цветан Симеонов, ръководител на Управителния съвет на Българска комерсиално - промишлена палата (БТПП) и ротационен ръководител на АОРБ. Според членовете на АОРБ страната пренебрегва казуса в енергетиката и изисква от бизнеса отговори на въпроси, които самата тя би трябвало да събере и проучва.

" Недопустимо е да бъдем принуждавани да отговаряме на въпросници от по единадесет точки и да се чака от нас в течение на 20 дни да свършим работата на Комисията по енергетика при Народното събрание , Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР), Прокуратурата на Република България , Комисията за защита на конкуренцията (т.е. Вашата работа), Комисията за финансов контрол (КФН), ДАНС , а може би и на още някой различен. ", пишат от АОРБ.

Работодателските организации напомнят, че заплатите на специалистите в Комисия за защита на конкуренцията се заплащат от налозите на жителите и би следвало Комисията да си свърши работата.

Проблемът съгласно асоциацията на работодателските организации е, че пазарът на електрическа енергия у нас не е конкурентен, защото има предимство на един притежател и това е Христо Ковачки . Това води до умозрителен растеж на цените на електрическа енергия, което убива промишлеността. " Съществена част от електрическата сила , създавана от мощности частна благосъстоятелност на територията на страната, е под директния или индиректен надзор на субекти, които са свързани лица по смисъла на §1 от спомагателните разпореждания на Търговския закон ", декларират от АОРБ.

От АОРБ приканват Комисия за защита на конкуренцията и нейната шефка Юлия Ненкова да употребяват Закона за ограниченията против изпирането на пари и други Европейски актове, с цел да поправят грешката с растежа на цените на електрическата енергия.
 Васил Велев: Наглост и безсрамие в енергетиката
Васил Велев: Наглост и безсрамие в енергетиката

НЕК оповестил нагласен търг незабавно откакто оставката на шефа му не бе приета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР