Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ) изпрати писмо до

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ) изпрати писмо до
Коментари Харесай

Работодатели се оплакват на Борисов от строгостта на Закона за шума

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ) изпрати писмо до премиера Бойко Борисов по отношение на постъпи недоволства от строителни компании.

" Искането ни е обвързвано с отстраняването на правила от законодателството, които биха основали предпоставки за корупция ", пишат от АОРБ. Писмото е подписано от Цветан Симеонов, ръководител на БТПП и ротационен началник на АОРБ.

Работодателите излагат недоволства на компании от нововъведената наредба в Закона за отбрана от шума в околната среда. Тя гласи " Забранява се излъчването на звук по време на строителство за времето от 14:00 до 16:00 ч. и от 23:00 до 08:00 ч. "

Според АОРБ тази норма няма да реализира поставената в закона цел, а точно баланс сред опазването на публичното здраве и естественото действие на стопанската система. Също по този начин, те настояват, че дори в противен случай, ще се основат предпоставки за корупция, тъй като " няма законова сигурност, че ще бъдат глобени единствено извършители, които не съблюдават нормите за ограничение на нездравословния звук при проектирането и осъществяването на градежите. ".

" Друго наше терзание е, че ще се ограничи работния развой и ще се основат организационни проблеми при осъществяването на строителните действия ", написа още в писмото на АОРБ.

Работодателската асоциация предлага да се промени въпросната наредба от Закона за отбрана от шума в околната среда и да се разширят пълномощията на кмета на съответната община, който със заповед да дефинира зони с цялостна възбрана за звук от строителство сред 14:00 и 16:00 ч. Това да важи за курортни комплекси, региони към лечебни заведения, учебни заведения, детски ясли и градини, обществени домове, а за други жилищни региони да се дефинира равнище на допустимост на звук сред 14:00 и 16:00 ч. от строителни действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР