Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР съобщава, че

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР съобщава, че
Коментари Харесай

Работодателите недоволни от 100-те млн. за полицаите

Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР оповестява, че със страдание установи следващото прегъване на изпълнителната власт у нас пред натиска от страна на синдикатите. На единадесетия ден от осъществяването на бюджета, обществено беше обещано заричане за неговото инспектиране в интерес на 100 милиона лв. спомагателни разноски в бранш " Сигурност ". Това е повече от смущаващо, считат те.

" Година след година всички следим непрекъснатия напън за увеличение на разноските за бранш " Сигурност " . Пак година след година ние НЕ виждаме възстановяване на чувството на жителите за гаранции за личната им сигурност или за отбраната на тяхното имущество. Сектор " Сигурност " и, по-специално - Министерство на вътрешните работи, си остават НЕреформирани и " свръхнаселени ". Едновременно с това, обещаната предварителна защита на престъпността остава на ниско равнище, а разкриваемостта не бележи растеж " , изясняват работодателите

 Борисов успокоява служителите на реда със 100 млн. лева в допълнение за заплати Обновена
Борисов успокоява служителите на реда със 100 млн. лева в допълнение за заплати

Полицаите обмислят преустановяване на митингите

Напомнят, че съгласно тях действителната стопанска система е принудена да устоя, нагледно казано, още едно Министерство на вътрешните работи в лицето на частните охранителни компании , които охраняват собствеността на предприятията. И преди, и в този момент, по абсурден метод, частните охранители се оправят по-добре със дилемите си при доста по-ниско възнаграждение на чиновниците им, които въобще нямат привилегиите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на разноските за сигурност в държавния бюджет. През 2016 година, България задели за потребностите на сигурността цели 7 на 100 от държавния бюджет, при приблизително за Европейски Съюз - 3,7 на 100. В този смисъл, бранш " Сигурност " не е " недофинансиран ", а е " свръхфинансиран ". Проблемът е, че статистиките на престъпността и на разкриваемостта на закононарушенията демонстрират, че средствата, които са вложени в този бранш, НЕ се употребяват дейно. Разходите за сигурността на този стадий се нуждаят не от повишение, а от преосмисляне на метода им на харчене " , пишат в своето мнение АОБР.

АОБР афишира, че изрично стои зад честните служители на реда, които желаят коренно усъвършенстване в системата на Министерство на вътрешните работи и безкомпромисна битка с престъпността. Ние знаем, че те имат редица учредения за неодобрение - най-много, когато става дума за екипирането им, за неясноти и неяснота при осъществяване на публични поръчки, след които, съгласно изказванията и на редови служители на реда и на синдикални водачи, персоналният състав в Министерство на вътрешните работи получава униформи, които си сменят цвета при пране и обувки с рекордно къс период на валидност.

 Уговорката е служителите на реда да съберат спомагателните 100 млн. лева от контрабанда
Уговорката е служителите на реда да съберат спомагателните 100 млн. лева от контрабанда

Илия Кузманов: Парите не са подарък

АОБР остава зад досегашната си теза, че е нужна оптимизация на разноските в Министерство на вътрешните работи , включително - внезапно редуциране на чиновническите длъжности, за сметка на повишение на заплатите на хората, които работят " на терен " - очи в очи с престъпната престъпност. " Това е голям запас за повишение на броя на хората, които работят на терен, за нарастване на заплатите им и за внезапно възстановяване на техническата им осигуреност ", допълват те.

Работодателите се обръщат към изпълнителната власт , към парламентарното болшинство и към опозицията в Народното събрание, с апел да проявят държавнически метод, храброст и политическа воля. Призовават изпълнителната и законодателната власт, " да застанат зад нуждата от радикална промяна и да не употребяват дебатите към бранш " Сигурност " за политическа игра на дребно ".

" Трябва да се даде късмет на тези, които желаят действително да работят за сигурността на жителите и за спазването на вътрешния ред, и да се пресече паразитирането върху системата за сигурност в страната. Проблемите на сигурността би трябвало да се вземат решение с разум и сърце, а не с безсмислено наливане на средства без обвързване за промени, ориентирани към успеваемост ", допълват от АОБР.

 Промяна в обстановката стопира митингите на служителите на реда
Промяна в обстановката стопира митингите на служителите на реда

Решението на СФСМВР е краткотрайно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР