Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР отхвърли поканата

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР отхвърли поканата
Коментари Харесай

Работодатели отказват среща в Министерство на енергетиката

Асоциацията на организациите на българските работодатели - АОБР отхвърли поканата за среща в Министерството на енергетиката - МЕ, планувана за през днешния ден, от 16.00 часа. Поканата от страна на МЕ е отправена, с изключение на към АОБР, и към сдруженията от БЕХ ЕАД (НЕК ЕАД, АЕЦ Козлодуй ЕАД, Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 ЕАД), както и към АСЕП, АТЕБ, КЕВР, КНСБ и КТ " Подкрепа ".

Предвижда се срещата да бъде водена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

В писмото си за отвод от присъединяване в срещата АОБР акцентира, че срещи в сходен формат са провеждани към този момент два пъти, само че не са довели до никаква смяна в обстановката към българската енергетика и изключително към неприемливите отклонения на " либерализирания " пазар на електрическа енергия.

 Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика
Бизнесът вижда икономическа шизофрения в българската енергетика

България има администрация да ръководи целия свят

В писмото си до МЕ, АОБР разяснява, че:

Причините за нашия отвод са напълно кардинални и не съдържат в себе си персонално отношение - нито към Вашата институция, нито към политическото й управление. Ние не се съмняваме в желанието Ви за разговор, само че не считаме, че зародилите проблеми могат да бъдат решени на равнището на Министерството на енергетиката. От наша позиция, тези проблеми към този момент могат да се решат единствено на най-високо равнище в йерархията на изпълнителната власт, във взаимоотношение с Комисията по енергетика в Народното събрание и управленията на парламентарните групи.

Опитът ни сподели, че няма никакъв смисъл да водим диалози с тези, които спекулират на пазара и основават актуалната рискова обстановка, включително и с ръководителите на предприятията от държавния енергиен олигопол. Това ще бъде само загуба на време и основаване на неправилно усещане у обществеността, че се подхващат някакви дейности.

Ние сме извънредно огорчени, че може би ще ни се наложи за ВТОРИ път през последните години да излезем на открит митинг против обстановката в българската енергетика. Вече имахме опцията да демонстрираме силата на единомислието сред българските работодатели и служащите в предприятията на проведения бизнес. Всички помним по какъв начин над 200 000 души стачкуваха в огромните градове и София против безобразното повишение на ценовата добавка " Отговорност пред обществото ", с която се финансират привилегиите на по този начин наречените " американски топлоцентрали " и на производителите на електрическа енергия от ВЕИ и посредством когенерация.

Много бихме желали да избегнем второ издание на този митинг, по тази причина считаме да водим по-нататъшните диалози и съвещания на съответно на казуса равнище, за което бихме оценили и Вашето подпомагане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР