Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която обединява АИКБ,

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която обединява АИКБ,
Коментари Харесай

Бизнесът с позиция в защита на „Стомана Индъстри”

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), която сплотява АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ изпрати позиция по отношение на относно замесването на "Стомана Индъстри " АД в казуса с безводието в Перник, предава Нова телевизия.

Вижте текста без редакторска интервенция.


"Доброто име на „ Стомана Индъстри “ АД е значимо за България, производителят ще дава занаят на хиляди фамилии и след решаването на водната рецесия в Перник.

Асоциацията на организациите на българските работодатели следи деликатно дейностите за решение на водната рецесия в област Перник и твърдо поддържа всички рационални дейности на държавното управление и локалната власт за превъзмогване на тежкия проблем.

Българският бизнес показва своята откровена съпричастност към жителите на града и компликациите, с които живеят хиляди фамилии в региона.

Като виновни работодатели и производители в България обаче не можем да подминем обстоятелството, че в търсене на виновници за тежката рецесия, в обществеността бе позволено с случайно говорене да се протяга ръка на положителното име на “Стомана Индъстри “ АД - огромен вложител в страната, работещ в цялостно сходство с българското законодателство.

Става дума за единствения стоманопроизводител в България, който е едно от водещите предприятия на българската стопанска система и изрично най-големият шеф в област Перник.

„ Стомана Индъстри “ АД е безупречен поданик със 700-800 млн. лева доходи годишно. Предприятието дава прехранване на 1500 служащи и фамилиите им, работи с над 500 компании снабдители и 85% от износа на продукцията му е за конкурентния европейски пазар.

В този смисъл, призоваваме за отговорност на всички в обществото - политици, анализатори, медии и др, защото производителите в България би трябвало да работят в спокойна конюнктура и да бъдат насърчавани в напъните си да влагат и да модернизират производството си, с цел да дават занаят на хората.

Безотговорното отношение към подобен вложител не въздейства добре, освен на съответното дружество, само че и на облика на страната, защото клиенти на предприятието са международно известни компании, в него са съсредоточени крупни инвестиции от интернационалните финансови институции.

Чест прави на управлението на „ Стомана Индъстри “ АД, че спомага напълно на държавните и локални управляващи за решение на водната рецесията в региона. Уверени сме, че ще продължи да го прави.

Като работодателски организации обаче изрично заявяваме, че за страната е извънредно значимо главният шеф за област Перник и знаков вложител в българската стопанска система да резервира положителното си име в народен и в международен мащаб, с цел да продължи да работи сполучливо за растежа на Брутният вътрешен продукт в страната и за поминъка в региона и след решаването на водната рецесия в Перник.

Искаме повсеместен метод от страната, с цел да не се окаже на следващия ден, че различен представител на бизнеса е отговорен за последваща водна рецесия ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР