Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и ДПС се

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и ДПС се
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Като идеи сме най-близо с ДПС

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и Движение за права и свободи се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори на 4 април.

„ Приоритетите ни за страната съответстват и ограниченията за тяхното реализиране също, за това се договорихме след изборите за ежемесечни срещи, с цел да може без значение кой е на власт да следва ясни цели в страната. Считам това за една добра крачка напред в процеса на включване на свободните и дейни жители във вземането на политически решения и контрола на тяхното осъществяване. Това е един от целите на Движение за права и свободи “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Сред тях той уточни още Зеленият пакт, дигитализацията и развиването на гражданското общество, които са и цели на Европейски Съюз. „ Ние от 4-5 години същите цели ги казвахме по различен метод – чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста сила, високи технологии “, добави Карадайъ.

Йордан Цонев напомни думите на почетния ръководител Ахмед Доган, че полюсите в политиката би трябвало да се извърнат: не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнесът. „ Бизнесът движи стопанската система, работодателите вършат работните места и страната и нейното развиване зависят от стопанската система, която се движи от бизнеса и работодателите. Това е нашето главно верую. Бизнесът дава посоката, а не администрацията и политиците. Това беше казано от Ахмед Доган в едно негово изявление “, добави той.

На 90% бизнесът и Движение за права и свободи имат идентични цели в частта, която касае стопанската система, съобщи Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ. „ През годините сме срещали една доста сериозна поддръжка в българския парламент от Движение за права и свободи. Не сме имали разлики. Напротив те доста пъти са били с самодейността “, сподели той. Според него трябват законодателни начинания, които да поддържат бизнес средата и българския фабрикант след изборите.

„ Движение за права и свободи е една от партиите, които най-активно и доста оказва помощ на българския бизнес. Като хрумвания сме най-близо един до различен “, безапелационен е Домусчиев.

Тази оценка бе доказана и от социолога Кънчо Стойчев.

„ Има цялостно единодушие сред двете страни. В работодателските среди приказваме от нуждата от догонващо развиване. Не желаеме нашата страна да се ръководи от някой, който приказва за напредък от 1-2%, тъй като това ни обрича на закъснение. Трябва да ръководи оня, който се ангажира с напредък от 6 и повече % “, сподели той.

Стойчев се разгласи против клетвите, които се повтарят от някои политически сили, че ще ръководят без Движение за права и свободи.

„ Как по този начин без Движение за права и свободи, въз основата на какви причини отхвърляме една партия. От страна на работодателите мога да ви кажа, че имаме най-голямо съвпадане с Движение за права и свободи като партия по всички стопански въпроси. Ние сме единни с Движение за права и свободи в тезата, че на България ѝ е належащо догонващо развиване “, акцентира Стойчев.

На въпрос на БГНЕС по какъв начин Движение за права и свободи вижда постигането на ускореното икономическо развиване, Мустафа Карадайъ отговори: „ След 5 април, с цел да се реализира ускореното икономическо развиване на страната има една наложителна причина. Това е възобновяване на нормалността в политиката, възобновяване на демокрацията, с цел да възстановим държавността “.

По отношение на зелената сила Карадайъ съобщи, че всички вероятни запаси би трябвало да бъдат употребявани за ускореното икономическо развиване. „ Имаме разнообразни запаси, които могат да бъдат съчетани “, сподели той, отговаряйки на въпрос на БГНЕС за Зеления пакт.

От своя страна Кирил Домусчиев също счита, че би трябвало да бъдат употребявани всички запаси, а не да се слага приоритет единствено върху един източник за произвеждане на зелена сила. „ Всичко, което дава добра себестойност би трябвало да бъде употребявано, само че като се съблюдават европейските правила “.

Йордан Цонев съобщи, че във връзка с зелената сила и зелените технологии „ България този път не би трябвало да върви след света “. „ въпрос на състезание е кой пръв ще вкара водородните технологии и ще влезе във водородната ера. На това е зависещ Зеленият пакт и дигитализацията. Ние сме единствените, които като партия слагаме този въпрос и ще го отстояваме до край “, добави Цонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР