Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) е отхвърлила поканата

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) е отхвърлила поканата
Коментари Харесай

Работодателите отказаха среща с министъра на енергетиката заради пазара на ток

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) е отхвърлила поканата за среща в Министерството на енергетиката, планувана за през днешния ден, оповестява пресцентърът на Българската стопанска камара, която сега ръководи асоцияцията, в която влизат и Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ), Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Асоциацията е изпратила писмо,в което изяснява, че срещи в планувания формат към този момент са провеждани два пъти, " само че не са довели до никаква смяна в обстановката към българската енергетика и изключително към неприемливите отклонения на " либерализирания " пазар на електрическа енергия ".

Допълва се, че за присъединяване в срещата са били поканени още държавните Български енергиен холдинг, НЕК, АЕЦ " Козлодуй ", Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " както и към Асоциацията за свободен енергиен пазар, Асоциация на търговците на електрическа енергия, енергийния регулатор, КНСБ и КТ " Подкрепа ".

От асоциацията допълват, че аргументите за отхвърли са напълно кардинални и не съдържат в себе си персонално отношение. " Ние не се съмняваме в желанието Ви за разговор, само че не считаме, че зародилите проблеми могат да бъдат решени на равнището на Министерството на енергетиката ", написа в писмо до отрасловия министър от името на организацията.

Според членовете й проблемите на свободния пазар на ток, за които те приказват интензивно през последния месец, към този момент могат да се решат единствено на най-високо равнище в йерархията на изпълнителната власт, във взаимоотношение с Комисията по енергетика в Народното събрание и управленията на парламентарните групи.

Опитът ни сподели, че няма никакъв смисъл да водим диалози с тези, които спекулират на пазара и основават актуалната рискова обстановка, включително и с ръководителите на предприятията от държавния енергиен олигопол, показват работодателите.

Посочват, че може би ще се наложи да излязат на митинг против обстановката в българската енергетика както това се случи след въвеждането на ценовата добавка " Отговорност към обществото ", с която се финансирали привилегиите на по този начин наречените " американски топлоцентрали " и на производителите на електрическа енергия от ВЕИ и посредством когенерация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР