Асоциацията на операторите и телекомуникационните доставчици GSMA подкрепи усилията на

...
Асоциацията на операторите и телекомуникационните доставчици GSMA подкрепи усилията на
Коментари Харесай

Телеком асоциацията GSMA подкрепи проект на ЕК за етика на изкуствения интелект




Асоциацията на операторите и телекомуникационните снабдители GSMA поддържа напъните на Европейската комисия да сътвори ясни и всеобхватни правила за заслужаващи доверие технологии и системи с изкуствен интелект (AI). След съвещания със своите членове по отношение на плана за управление, възложен от работната група на Еврокомисията AI HLEG (от High-Level Expert Group on Artificial Intelligence), GSMA излезе с публична позиция, подкрепяща метода на групата и предлагайки области за по-нататъшно развиване.

“Приветстваме напъните на Европейската комисия да обезпечи ясна етична цел на изкуствения разсъдък още в ранните стадии на развиване на технологията и сме съгласни, че неговото развиване и внедряване би трябвало да съблюдава фундаменталните човешки права и съществуващата регулация, сподели Афке Шаарт, вицепрезидент на GSMA и началник на организацията за Европа. - Ние се ангажираме да работим дружно с комисията и групите на останалите участващи страни, с цел да осъществяваме тази упоритост. “

Генералният метод, записан от групата AI HLEG в управлението, е явен и добре премислен, осигурявайки основа за позициониране на Европейски Съюз в предните редици на доверения изкуствен интелект на световно равнище. Както демонстрира съществуващите регулации като GDRP да вземем за пример, GSMA чака, че добре дефинираните правила ще оказват помощ за преоформяне на световните пазари по този начин, че да се от изгода за потребителите.

Един от главните мнения на GSMA е обвързван с даването на повече механически елементи и спецификации, които да станат потребен инструмент за създаването на AI артикули или образование на личния състав, изключително в по-малките организации.

GSMA прибавя, че към този момент има многочислени разнородни потребни приложения на изкуствения разсъдък, в това число предварителна защита на измами, усъвършенстване на мобилни мрежи и възстановяване на ИТ сигурността.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР