Асоциацията на обединените работодателски организации (АОБР) изпрати писмо до председателя

...
Асоциацията на обединените работодателски организации (АОБР) изпрати писмо до председателя
Коментари Харесай

Бизнесът призова за бързо влизане в сила на поправките в Закона за енергетиката

Асоциацията на обединените работодателски организации (АОБР) изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание с апел поправките в Закона за енергетиката да влязат в действие час по-скоро.

Според представителите на бизнеса, промените са значими и навременни. " С тях, поради новите правила за търговия на свободния пазар на електрическа енергия, се предотвратява евентуалното прекратяване на активност на забележителен брой търговци на електрическа енергия и оттова - заплахата от картелиране (вместо в допълнение либерализиране) на пазара. От решаващо значение е поправките да влязат в действие преди лятната почивка на Народното събрание ", прецизира се в писмото.

Със същия закон е импортирана корекция на ЗПСПК, с която се планува характерни отговорности при приватизация да не могат да бъдат вменявани на купувача за повече от 5 години, като категорично се изключват от това ограничаване отговорностите за опазване на предмета на активност, седалището, вложенията и трудовата претовареност. Именно тази корекция провокира забележителен публичен интерес, в това число апели за президентско несъгласие, допълват работодателите.

Те приканват институциите поправките да влязат в действие допустимо най-бързо. " Противното би изложило на сериозен риск множеството търговци на електрическа енергия за преустановяване на активността им с всички нездравословни последствия от това за пазара на електрическа енергия, на който се търгува 70% от потребяваната електрическа енергия у нас ", допълват от АОБР.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР