Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM) и членуващите в нея

...
Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM) и членуващите в нея
Коментари Харесай

Фармацевтите у нас се отчитат какво и къде се работи срещу COVID-19

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM) и членуващите в нея фармацевтични компании са ангажирани с световната битка против пандемията COVID-19.

Научноизследователската фармацевтична промишленост е фокусирана върху три основни области:
създаването на диагностични способи, основаването на нови ваксини и лекарствени лечения, които да послужат в битката против Коронавирус -19; подкрепяне на държавните управления и здравните системи на локално ниво; гарантиране на доставката на медикаменти за пациентите, които се нуждаят от тях.
От Асоциацията означават, че актуалната пандемия изисква огромна готовност и в тази връзка те показват научноизследователската активност на новаторските фармацевтични компании ориентирана към справяне с COVID-19 пандемията.

Антивирусни медикаменти - Около 30 антивирусни медикаменти в разнообразни стадии на развиване или приложимост понастоящем се изследват от новаторските фармацевтични компании, с цел да се откри дали те са ефикасни при лекуване на пациенти с COVID-19.

Компаниите споделят съединения и информация от своите бази данни в взаимен опит за ускорение на създаването на лечебни средства и диагностика за справяне с актуалните и бъдещите огнища на ковид:

AbbVie разгласи, че в партньорство с световните здравни управляващи изследва успеваемостта на медикаменти за ХИВ/СПИН при лекуване на COVID-19. Вече са стартирани клинични изпитвания с лопинавир/ритонавир в тясно съдействие с европейските здравни управляващи и Американската администрация по храните и медикаментите (FDA).

AstraZeneca, посредством научните си знания в региона на инфекциозните болести и технологията за разкриване на антитела, бързо активизира своите проучвателен старания за разкриване на нови коронавирус-неутрализиращи антитела като лекуване за попречване на болестта COVID-19. В момента компанията приспособява своята Програма за предварителна защита на пандемии (P3), с цел да отговори на пандемията COVID-19 и екипите на AstraZeneca в този момент са фокусирани върху идентифицирането на моноклонални антитела, които да преминат във фаза клиничните изпитвания.

Eli Lilly и AbCellera (канадска биотехнологична фирма) подписаха съглашение за взаимна разработка на антитела за лекуване и предварителна защита на COVID-19. Сътрудничеството ще употребява платформата за бърз отговор на пандемии на AbCellera, създадена в границите на Програмата за попречване на пандемии DARPA (P3) и световните благоприятни условия на Lilly за бързо създаване, произвеждане и дистрибуция на лечебни антитела. Тестват се антитела, изолирани от кръвта на излекувани от инфекцията Covid-19 пациенти и се търсят имунни кафези, които създават функционални антитела против вируса.

Gilead започва две клинични изпитвания на ремдесивир във Фаза 3 в страни с високо разпространяване на COVID-19. Компанията също по този начин поддържа две Фаза 3 клинични изпитвания в Китай и световно клинично изпитване във Фаза 2, ръководено от американския Национален институт по алергия и инфекциозни болести. Gilead подари лекарството и обезпечи теоретичен принос за тези проучвания. Gilead е е ускорил производството на ремдесивир в очакване на евентуални бъдещи потребности от доставки.

Johnson&Johnson, в партньорство с Rega Institute for Medical Research, University of Leuven (Белгия), работят за идентифициране на съществуващи или нови съединения с антивирусна интензивност против COVID-19, които биха могли да допринесат за неотложно облекчение на актуалната зараза.

Merck като част от световните старания за изследване на евентуални лечения за COVID-19 и поддръжката на Merck за самостоятелните проучвания, компанията подари количества интерферон бета-1a на Френския народен здравен институт (INSERM) за приложимост в клинично изпитване. Изпитването се спонсорира от INSERM, а неговото пускане е оповестено от френските здравни управляващи на 11 март.

Novartis разгласи включването си в взаимни проучвателен старания като COVID-19 Therapeutics Accelerator (акселератор за създаване на нови терапии), съгласуван от Фондация Бил и Мелинда Гейтс, Wellcome и Mastercard, както и партньорството, за справяне с COVID-19, проведено от Инициативата за новаторски медикаменти. Приносът на Novartis в даването разполагаем няколко съединения от своите бази данни, които се смятат за подобаващи за in vitro антивирусни изпитвания. В допълнение, компанията бързо прави оценка други съществуващи артикули, с цел да ревизира дали може да се употребяват в отговор на пандемията.

Pfizer заяви, че е завършила предварителна оценка на някои антивирусни съединения, които преди са били в развой на създаване и които инхибират репликацията на коронавируси, сходни на този, причиняващ COVID-19, в култивирани кафези. Pfizer работи с трета страна за скрининг на тези съединения при ускорени периоди и чака резултатите до края на месец март. Pfizer също по този начин очерта обстоен проект за деяние за битка с COVID-19 в 5 точки. Планът включва ангажимент за шерване на данни от клиничната разработка и регулаторния си опит в поддръжка на други по-малки биотехнологични компании, които изследват съединения или съществуващи лечения за интензивност против вируса, причиняващ COVID-19.

Regeneron Pharmaceuticals and Sanofi SA започнаха клинична стратегия за оценка на Kevzara, лекарство за лекуване на артрит, при пациенти, приети в болница с тежка COVID-19 зараза. Kevzara е човешко моноклонално антитяло, което инхибира пътя на интерлевкин-6 (IL-6) посредством свързване и блокиране на IL-6 рецептора. IL-6 може да играе роля за стимулиране на свръхактивната възпалителна реакция в белите дробове на пациенти, които са тежко или сериозно заболели с зараза COVID-19.

Roche оповестиха, че стартират световно Фаза 3 рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано клинично изследване за оценка на сигурността и ефикасността на RoActemra (тоцилизумаб) за интравенозно приложение плюс общоприетоо лекуване при приети в болница възрастни пациенти с тежка COVID-19 пневмония, спрямо плацебо плюс стандарно лекуване. В момента RoActemra e утвърден за приложимост за лекуване на форми на ревматоиден артрит.

Takeda разгласи, че стартира създаването на лекарство за лекуване на хора, инфектирани с ковид. Експерименталното лекарство ще бъде получено от кръвта на пациенти с ковид, които са се възстановили от респираторната болест. Успоредно с това, Takeda също изследва дали сега предлаганите на пазара артикули или тези в развой на изпитвания могат да бъдат ефикасна опция за лекуване на инфектирани пациенти.

Bayer AG сплоти напъните си с други производители в COVID-19 Therapeutics Accelerator Initiative, инициирана от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, като по този метод отвори обширната си база данни за намиране и създаване на нови съединения ефикасни против COVID-19. Bayer AG е подготвен да сътрудничи с интернационалните организации, държавни управления, органи и научни институции по целия свят с цел да проучат взаимно по какъв начин Хлорохинът може да способства за лекуването на пациенти, инфектирани с COVID-19.

UCB предлага своята научна експертиза на откриватели и държавни управления. В Съединени американски щати се работи интензивно с Центъра за структурна геномика на инфекциозните болести в Сиатъл за идентифициране на кристалните структури на SARS-CoV-2 протеините. Във Англия UCB си партнира с Diamond Light Source и Университета в Оксфорд в създаването на инхибитори на главната протеаза на SARS-CoV-2 за лекуване на пациенти с COVID-19. Успоредно с това се работи с националните организации и здравната общественост, с цел да откри дали някоя от наличните лечения може да се употребява дейно в помощ на приети в болница с COVID-19 пациенти.

Източник: https://www.ifpma.org/subtopics/novel-coronavirus-covid-19-industrys-rd-efforts/

Ваксини - новаторските фармацевтични компании работят и по основаването на ваксина против COVID-19 инфекцията:

CureVac създава профилактична ваксина въз основата на mRNA против SARS-CoV-2, финансирана от и в съдействие с CEPI (Коалиция за нововъведения за епидемиологична подготвеност). CureVac приготвя клинично изпитване, което чака да стартира при започване на лятото в Германия и Белгия. CureVac поддържа контакт за научни препоръки по отношение на създаването на тази ваксина с Европейската организация за медикаменти и организациите в Германия и Белгия.

GSK даде достъп на учени и организации от целия свят, разработващи обещаващи претенденти за ваксина против COVID-19 до платформата си за създаване на адюванти за ваксини, усилващи имунния отговор. Компанията влезе в новия Терапевтичен Акселератор COVID-19, само че също по този начин преразглежда предлаганите си на пазара фармацевтични артикули и лечения в развой на разработка, с цел да дефинира дали могат да бъдат употребявани отвън техните настоящи показания в отговор на пандемията. Компанията прави оценка разнообразни варианти за даване на профилираното си лабораторно пространство за научноизследователска и развойна активност, което да помогне в проучванията и тестването на COVID-19. GSK подари 10 милиона $ на Фонда за взаимност COVID-19, основан от Фондацията на Организация на обединените нации и СЗО, с цел да поддържа СЗО и сътрудниците за попречване, разкриване и ръководство на пандемията, изключително там, където потребностите са най-големи.

Johnson&Johnson активизира запаси в отговор на епидемията за създаване на претендент за ваксина за предварителна защита на ковид, употребявайки технологиите AdVac® и PER.C6® на Janssen, които дават опция за бързо увеличение на производството на оптималния претендент за ваксина. Това са същите технологии, които са изпозлвани при създаването и производството на изследователската ваксина против Ебола на Janssen и се употребяват за конструиране на претендентите за ваксина против Zika, RSV и HIV на компанията. Освен това, Johnson&Johnson си сътрудничат с регулатори, здравни организации, институции и общности по целия свят, с цел да подсигуряват, че техните научноизследователски платформи, съществуващата научна и епидемиологична експертиза могат да бъдат употребявани в оптималната степен за оправянето с пандемията. Започнаха предклинични проби на голям брой вероятности за ваксина, за до края на месеца да се дефинира претендент за ваксина COVID-19 за клинични изпитвания.

MSD имат изчерпателен опит в региона на имунизациите и инфекциозните болести. Като научно насочена компания, която има за цел да се оправи с някои от най-големите провокации в опазването на здравето в света, деликатно следи обстановката. Като първична стъпка, въз основа на наличната понастоящем информация, MSD сътвори екип от учени, които да оценят наличните в компанията благоприятни условия за създаване на ваксина с евентуално влияние върху COVID-19 вируса.

Pfizer работи с BioNTech за създаването на лична мРНК ковид ваксина.

Sanofi разгласи през февруари 2020 година съдействие с американските здравни управляващи за създаване на нов претендент за ваксина против COVID-19 въз основата на опита от предходното развиване на претендент за ваксина против SARS, употребявайки рекомбинантната ДНК технология на Sanofi. COVID-19 принадлежи към същото семейство коронавируси като SARS. Материалите за клиничното изпитване могат да бъдат създадени относително бързо, защото компанията има лицензирана ваксина против грип, основана на тази платформа. Освен това, тази технология разрешава бързо увеличение на потенциала и произвеждане на огромни количества от коронавирусния антиген.

UCB е в съдействие с Университета в Оксфорд за създаване на ваксина.

Диагностични способи - новаторските фармацевтични компании създават нови диагностични способи за бързо и надеждно разкриване на инфектираните с COVID-19:

Roche разгласи, че Агенцията за храни и медикаменти на Съединени американски щати е издала незабавно позволение за приложимост за техния диагностичен комплект cobas® SARS-CoV-2 тест, като усъвършенства тестването на ковид и посреща незабавни медицински потребности. Roche се ангажира да даде допустимо най-вече проби и ще доближи границите на индустриалния потенциал.

Takeda си партнира с обществени организации и други фармацевтични компании посредством Иновационната самодейност за медикаменти (IMI) в Европа, с цел да употребява групова експертиза с вярата за създаване на диагностика за COVID-19, както и инхибитори, които да оказват помощ за попречване на бъдещи огнища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР